Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 13 mai 2021
  • :
  • :

Cheile Bicazului rămân de-a pururea județului Neamț!


Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt:

„Orice idee că această minunată zonă ar putea aparține altei unități administrativ-teritoriale decât județul Neamț nu își are rostul!
Astăzi, s-a tranșat printr-o decizie definitivă și irevocabilă a Curții de Apel Ploiești, o ultimă încercare a autorităților din județul Harghita, care prin intermediul instanței de judecată voiau să traseze o nouă graniță între județe, urmărind trecerea Cheilor Bicazului în administrarea municipiului Gheorghieni.
Sunt fericit pentru nemțenii din comuna Bicaz Chei, care astăzi, la aflarea sentinței, au răsuflat ușurați, după aproape un deceniu de lupte în instanțele de judecată pentru pământul lor!
Sunt alături de autoritățile locale din această comună, care au avut de înfruntat adversitatea colegilor din Harghita și îi felicit pe colegii mei din Consiliul Județean, care au contribuit, prin probele depuse la dosarul de judecată și sprijinirea comunei Bicaz Chei în acest litigiu, la primirea aceastei sentințe care nu va mai putea fi vreodată răsturnată.
Granița dintre județul nostru și Harghita va fi cea care a fost dintotdeauna și circa 700 de hectare de teren, revendicate pe nedrept, rămân ale comunei Bicaz Chei, așa cum e prevăzut într-un proces verbal datat încă din 1998.
Am avut mereu încredere în Justiția română și am sperat că vom câștiga acest proces, în ciuda luptei grele și îndelungate.
Mulțumesc, Doamne, că ai grijă de noi!”

George Lazar, prefectul judetului Neamt:

„Am Castigat inca o data procesul Cheile Bicazului!!!
Asta inseamna sa fii patriot, sa iti iubesti judetul si sa te bati cu toata priceperea si cu buna credinta pentru dreptate si obiectivele de valoare.
Astazi, Curtea de Apel Ploiești a admis excepția inadmisibilitatii contestațiilor formulate de catre Municipiul Gheorghieni si CJ Harghita. A respins astfel contestațiile în anulare, ca fiind inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința a fost pronunțată în ședința publică, de astazi ,13.01.2021.”