Ciobanii ne‑au împărtăşit o parte din secretele lor

La stâna din Coproş, Pârâul Oii, am fost primită cu multă căldură. Oamenii care muncesc aici din zori până noaptea târziu, au fost deschişi şi dornici să ne împărtăşească măcar o parte din procedeele prin care pregătesc produsele specifice stânelor.
Am asistat la mulsul oilor, la pregătirea caşului, am văzut ustensilele pe care le folosesc ciobanii la prepararea bunătăţilor din lapte.
Este grea munca la stână, oamenii se tresesc cu noaptea în cap şi se culcă după miezul nopţii. Fiecare dintre ei ştie ce are de făcut, sunt foarte organizaţi şi treaba merge ca pe roate.
Fiind foarte aproape de staţiunea Lacu Roşu şi având în vecinătate câteva pensiuni foarte frumoase, stâna este vizitată de mulţi turişti care profită de priveliştea minunată, dar se şi înfruptă cu bucatele pregătite de ciobani.
Aer curat, linişte, frumuseţe şi puritate acestea sunt cuvintele care caracterizează acest loc divin. Aici timpul parcă are răbdare, parcă stă pe loc, dar nu pentru toată lumea, căci treburile de la stână trebuie făcute, iar animalele au nevoie de îngrijire permanentă.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate