Comuna Tașca are în sfârșit un primar cum trebuie

Noul primar al comunei Tașca, doamna Daniela Ursache este altceva decât știm cu toții despre un primar. La ea nu există „nu se poate, nu am timp, altădată” și alte expresii pe care le auzim pe la mulți aleși locali. Cu un program mediu de 12 ore daniela-ursachede muncă pe zi la primărie, doamna Ursache încearcă să aducă comuna în anul 2017 și să facă tot ce alții nu au avut chef și nu se plânge de moștenirea lăsată, ci din contra, e decisă să tacă și să facă.
Pentru o corectă prezentare a doamnei primar am realizat un mic interviu.

Cum vă simțiți în calitate de primăriță care a învins la alegeri pe unul dintre cei mai vechi primari din România?

Calitatea de primar, cred eu, că în primul rând este o misiune a unui primar în momentul în care ajunge în poziția asta. Eu consider că este misiune, nu funcție și nu calitate, așa zic eu despre primar. În primul rând, nu am învins în alegeri pe nimeni. Am obținut, cred eu, după o muncă de 24 de ani, un scor nu mulțumitor. Îmi doresc ca după primul mandat să fie un alt număr de voturi, deși așa cred, nu am fost foarte mulțumită, dar în primul rând trebuie să le demonstrez oamenilor că sunt un bun primar. Nu vreau să vorbesc în nici un fel despre trecut, și chiar nici nu vreau să vorbesc despre ce a fost, pentru că m-ar împinge să spun și lucruri care nu sunt tocmai plăcute și nu aș vrea să le spun. În perioada mandatului, sau mandatelor mele, nu-mi doresc să vorbesc urât despre nimeni.

Care sunt principalele obiective pe care vi le propuneți în calitate de primar? Care sunt prioritățile?

Sper să fi reușit, și voi continua pe tot parcursul mandatului, ca atenția principală a unui primar să fie cetățeanul, asta însemnând toate nevoile pe care le are, atât materiale cât și spirituale, să reușesc să fiu aproape de ei și să îmi pese de ei. Deci eu așa cred. Ne-am obișnuit, prin investițiile pe care le facem, să ne gândim doar la părțile materiale. Nu e adevărat. Dacă nu împletim cele două părți nu reușim.

Cum vă acomodați în această funcție, pentru că este una destul de grea, cu mai puțin timp liber, cu mai multe obligații, foarte multe îndatoriri și foarte multe așteptări din partea oamenilor.

Este foarte adevărat, oamenii au foarte multe așteptări și îi simt, pentru că este o avalanșă de oameni. Din momentul în care am intrat primar, și înainte relațiile cu publicul erau asigurate tot de mine ca secretar, dar acum vine așa, în virtutea unei eliberări și cu atâta speranță și cu atâta încredere îmi spun anumite lucruri și îmi cer anumite lucruri încât chiar mă supăr când văd că se face ceasul 10-11 seara și eu sunt în primărie și nu mai reușesc să cuprind, aș vrea să fie ziua de muncă de 24 de ore ca să pot să mă dăruiesc mai mult oamenilor. Nu sunt vorbe mari, bănuiesc că și dumneavoastră știți, și multă lume știe că nu am un program de audiențe și că și atunci când sunt acasă oamenii vin ca și la Primărie, indiferent de oră. Deci la ora 6 sună telefonul sau seara la ora 10, pentru a rezolva o problemă. Nu mă deranjează. Voi fi foarte supărată atunci când oamenii nu mă vor mai căuta. Foarte supărată. Acum, deocamdată dau maxim.

Sunteți într-o poziție în care, vreți, nu vreți, apar foarte multe frustrări, pentru că oamenii vin cu foarte multe lucruri care nu țin de primărie. Cum rezolvați acele lucruri?

E foarte adevărat, Din cauza lipsei de informații, oamenii nu sunt foarte informați sau cel puțin nu sunt bine informați, cred că primarul poate să le rezolve absolut orice problemă. Știți că chiar au dreptate? Dacă vreți să o luăm pe litera legii putem să le rezolvăm anumite probleme. În momentul în care te implici și te pui în pielea omului și chiar cauți soluții, fără a fi suspectat de cineva că faci trafic de influență, vă spun că un primar poate rezolva aproape toate problemele unui om. Dar trebuie să vrea, și trebuie să îi pese.

După această primă perioadă de mandat, ce le transmiteți dumneavoastră oamenilor din Tașca?

Am transmis-o și în ziua în care am fost investită și o voi spune de câte ori voi avea ocazia: Să nu mă lase să mă schimb, să mă păstreze a lor, contează foarte mult. Eu dăruiesc și mă dăruiesc lor, dar trebuie să vrea și să mă ajute să nu mă schimb.

I.R.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate