Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 30 noiembrie 2020
  • :
  • :

Comuna Tasca si Saptamana Nationala a Voluntariatului

Miercuri, 15 mai 2013, in Saptamana Nationala a Voluntariatului, comuna Tasca din judetul Neamt, acolo unde se afla una dintre cele trei fabrici de ciment ale Carpatcement Holding S.A., va gazdui un eveniment de voluntariat organizat in parteneriat cu Primaria locala. In cadrul acestui eveniment, angajati ai fabricii si alti membrii ai comunitatii vor lua parte la o actiune de plantare de-a lungul drumului national care trece prin localitate.
afis-ziua-voluntaruluiProiectul s-a nascut din consultarile organizate de companie cu membrii comunitatilor locale, in cadrul noii politici de responsabilitate sociala demarata incepand cu anul 2011. Unul dintre pilonii acestei politici este „Sfatul Batranilor”, un proiect care ii reuneste, in cadrul unor intalniri periodice de lucru, pe cei mai importanti reprezentanti ai comunitatii din zona fabricii si de la nivelul judetului. „Sfatul Batranilor” si-a propus sa identifice problemele din comunitatile limitrofe fabricilor Carpatcement si sa contribuie la rezolvarea acestora prin stimularea colaborarii intre companie (cel mai important actor economic al comunitatii), reprezentantii institutiilor publice si alti lideri formali sau informali de pe plan local.
Plantarea de arbori de la Tasca este rezultatul discutiilor din cadrul „Sfatului Batranilor”, acolo unde domnul primar Alexandru Dragan a sesizat necesitatea unei perdele de arbori pe drumul national care trece prin localitate, care sa protejeze drumul, sa infrumuzeteze zona si sa contribuie la ameliorarea parametrilor de mediu. Cu acesta ocazie, vor fi plantati peste 1000 de puieti de artar, tei, frasin, mesteacan si salcam, material saditor asigurat de Carpatcement Holding.
La eveniment sunt invitati membrii ai comunitatii locale. Copiii vor fi in prim plan, mai ales ca marti, 14 mai 2013, la Scoala Generala cu Clasele I-VIII Tasca va avea loc intalnirea cu elevii din cadrul proiectului „Acces la Educatie”, o alta initiativa a Carpatcement care s-a nascut din consultarile cu liderii comunitatii locale. In cadrul acestei intalniri, care ii va aduce in fata copiilor pe reprezentantii Carpatcement pentru a discuta pe marginea importantei planificarii timpurii a carierei profesionale, va fi lansat si un concurs cu premii pentru elevii scolii din localitate.

 

dolinex