Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 31 mai 2020
  • :
  • :

Copii excepționali ce poartă cu mândrie straiele populare

15 Octombrie 2019- Centrul Cultural Tașca
Renumitul Grup Folcloric „Floare de Lotus” și renumitul Ansamblu Folcloric „Fluierașii” reprezentând Școala Gimnazială Tașca au pus umărul și de această dată, creând atmosfera Șezătorii Nemțene cu un bogat repertoriu de cântece, suită de dansuri, poezie, umor, voie bună, de Ziua Femeii de la Țară. Au interpretat soliștii Paleu Mihaela, Mitrofan Andreea, Gribincea Ștefania, membrii Grupului Folcloric „Floare de Lotus” și solista Caia Teodora Ansamblul „Fluierașii”. Echipa de succes: director. prof. Mădălina-Gabriela Bârsan-Son, prof. poet Liliana Roibu- coord. „Floare de Lotus”, Mihai Minuț- instr. coregraf „Fluierașii”.

Grupul Folcloric „Floare de Lotus” chiar este renumit, are premii naționale și internaționale, diplome, medalii, trofee! Și cel mai solicitat, de curând a obținut Certificatul în slujba Culturii și Umanității din partea Fundației pentru Arte și Cultură „Munir Mezyed”.

Sunt copii excepționali de care trebuie să amintim, ei poartă cu mândrie straiele populare, și duc mai departe tradițiile nealterate. Ca și Ambasador European pe Tradiții Folclorice, am datoria firească să descopăr și să promovez tinerele talente, să le inoculez dragostea de glie strămoșească, eroi, tradiții nealterate, valorile neamului românesc, cu tot ce înseamnă el. Tricolorul să strălucească și dincolo de granițe, prin inimi calde de românași.„, a declarat prof. Liliana Roibu.

 

Gepostet von Anamaria Ailincai am Dienstag, 15. Oktober 2019