Copiii de la Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu” , se vor bucura anul acesta de 15 calculatoare

Începutul noului an școlar este unul plin de speranțe la Școala Gimnazială ”Iustin Pîrvu”, copiii fiind primiți în spații care corespund reglementărilor actuale . În plus , conducerea școlii încearcă să găsească toate posibilitățile pentru a îmbunătăți și moderniza baza materială a școlii , astfel încât fiecare copil să poată beneficia de aceleași condiții ca cei care învață în mediul urban .
Fondurile insuficiente pe care școala, an de an, le gestionează cu mare cumpăneală, nu au ajuns niciodată pentru a achiziționa calculatoare, laptopuri, videoproiectoare sau table interactive . Chiar dacă școala dispune de conexiune la internet , în timpul lecțiilor profesorul nu poate folosi resursele educaționale atât de variate , care sunt puse la dispoziție gratuit , de către profesori din întreaga lume, pentru că nu au mijloacele necesare. Pentru a reduce decalajul dintre sat și oraș, directoarea școlii de la Poiana Teiului caută în permanență soluții.
Dacă anul trecut a fost reînființată biblioteca școlii , cu un număr de aproximativ 2350 de volume , educația tinde să fie sprijinită acum cu resurse educaționale în format digital. În acest sens, proiectul “Acces către viitor” care a fost declarat câștigător , în cadrul programului ”Dăm click pe România”, desfășurat de Asociația Ateliere fără Frontiere în parteneriat cu Kaufland România , vine în preîntâmpinarea nevoilor elevilor și cadrelor didactice ale școlii, având ca scop modernizarea şi dotarea spațiilor școlii pentru derularea de activităţi şcolare şi extraşcolare ce va genera creşterea şanselor de reuşită şcolară şi profesională.
Existența unor mijloace moderne de învățare asigură cadrelor didactice posibilități materiale pentru crearea și aplicarea cu elevii a unor contexte noi de învățare, moderne, adaptate realității existente în societate, dar în același timp atractive pentru elevi, fapt ce va genera pe termen mediu și lung creșterea gradului motivațional al elevilor pentru învățare și dezvoltare și implicit reducerea absenteismului și a ratei abandonului școlar.

Cele 15 calculatoare au fost primite la sfârșitul lunii august și distribuite deja în sălile de clasă, urmând a fi folosite în cadrul lecțiilor de predare- învățare – evaluare sau a altor activități extracurriculare.
Doamna director Deleanu Mariana caută în continuare sponsori și proiecte pentru dotarea școlilor din comună cu alte mijloace de învățare interactivă ( videoproiectoare și smart board-uri pentru fiecare clasă ).

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate