„Cu această meserie e imposibil să mori de foame!”

Oprea Leonardo, un tânăr din Bicaz pe care l-am cunoscut cu câţiva ani în urmă, m-a uimit prin felul său de a fi, un copil cu o creştere aleasă şi cu mult bun simţ. Provine dintr-o familie de lăutari, oameni talentaţi, recunoscuţi în Bicaz, frumoşi la chip şi suflet. Deşi studiază pentru a avea pe viitor o meserie, el îşi doreşte să ducă tradiţia de a cânta mai departe, muzica fiind parte din sufletul său.

” Mă numesc Oprea Nicolae Leonardo , locuiesc în Oraşul Bicaz , cartier Dodeni . Am 16 ani şi provin dintr-o familie de lăutari . În urmă cu 3 ani m-am simţit atras de un instrument-acordeonul! I-am zis bunicului că vreau să învăţ să cânt la acordeon … nu a durat mai mult de 3 zile şi am început cursurile la Liceul de Arte Victor Brauner – Piatra Neamţ .
Am învăţat multe lucruri, însă am realizat că învăţătura cea mai bună o primesc de la cei din familia mea care sunt recunoscuţi pentru felul pur şi tradiţional de a cânta.L-am ales ca mentor pe unchiul meu , Marolicaru Emil , profesor de acordeon în Oraşul Bacău. Am stat timp de 3 luni la el , după care am fost nevoit să mă întorc în Bicaz pentru a începe şcoala fiind elev al Liceului „Carol I” Bicaz ,profil Economic.
Acasă nu prea am cu cine să studiez pentru că, din păcate, toţi unchii mei sunt plecaţi , inclusiv bunicul. Astfel, am ajuns la concluzia că e mai bine să mă axez pe şcoală, vreau să termin liceul, să iau Bacalaureatul, dar nici la acordeon nu voi renunţa pentru că muzica va rămâne întotdeauna o pasiune mare pentru mine şi un plan de rezervă: Cu această meserie e imposibil să mori de foame!”, a declarat Oprea Nicolae Leonardo.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate