„Dacă nu luăm măsuri urgente acum, criza energetică în care ne aflăm va adânci starea de sărăcie a populației” – Ciprian Șerban

De câteva zile, partidele stau la masa negocierii pentru formarea unui nou guvern. Ceea ce uită cu toții este faptul că pe români îi doare sărăcia, îi doare faptul că s-a ajuns într-un impas. Mulți oameni abia își mai permit să aibă ceva pe masă, nu mai vorbim de luxul de a avea facturile plătite la zi, nu mai luăm în calcul nici faptul că afară va fi din ce în ce mai frig iar facturile vor crește de la o zi la alta. Ceea ce îi doare pe ei, știm deja cu toții, se înghesuie cu toții, doar-doar vor prinde o bucată de cașcaval.

De fiecare dată s-a promis marea și sarea, însă nimic nu s-a conturat din cauza unor echipe incapabile, aflate la conducere. Din păcate în acest lung șir de „eșecuri” (cum spune mai-marele țării), putem include și mult lăudatul Program Național de Redresare și Reziliență, care a fost acceptat cu greu din cauza greșelilor cuprinse, și care necesită modificări majore.

Renegocierea PNRR este esențială pentru economia românească și pentru rezolvarea problemelor majore ale societății.

Ne asumăm responsabilitatea intrării la guvernare, dar este absolut necesară ajustarea PNRR.

Scopul PNRR este tocmai asigurarea redresării și rezilienței pentru toți românii. PSD nu poate gira măsurile nesustenabile, impuse în secret în PNRR de fostul ministru USR, Cristian Ghinea, și care sunt contrare intereselor românilor. Ajustarea PNRR, posibilă și prevăzută în Regulamentul UE, trebuie facută în beneficiul real al cetățenilor și este unul dintre principalele subiecte ale PSD în negocierile pentru formarea noului guvern, fiind totodată, soluția pentru a asigura o politică coerentă în domeniul pensiilor, al alocațiilor, al salarizării, al energiei.

Dacă nu luăm măsuri urgente acum, criza energetică în care ne aflăm va adânci starea de sărăcie a populației.

Inflația majoră, explozia prețurilor la energie care afectează grav puterea de cumpărare, nevoia de noi surse de energie, înainte de a le dezafecta pe cele existente sunt doar cele mai presante motive pentru care România poate solicita reevaluarea PNRR în baza unui plan de redresare și reziliență modificat sau a unui plan nou.”, transmite deputatul Ciprian Șerban.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate