Daniel Harpa, liderul social-democraților nemțeni, despre provocările anului 2024 (VIDEO)

Daniel Harpa, președintele PSD Neamț și primarul orașului Târgu Neamț, a discutat despre provocările acestui an, 2024, cu patru rânduri de alegeri.

Aflat la conducerea social-democraților nemțeni, Daniel Harpa este și candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. Chiar dacă această candidatură nu a fost încă anunțată oficial, cutuma este ca liderul organizației nemțene să fie candidatul la președinția CJ Neamț, mai ales că de două mandate PSD și coaliția din jurul PSD au condus această instituție.

Pe Daniel Harpa îl recomandă cei 12 ani de experiență în administrația locală. Are trei mandate la Târgu Neamț, ca primar, și a reușit cu un buget mai mic decât al municipiului Piatra-Neamț să acrediteze și modernizeze un spital, să reabiliteze infrastructura rutieră, să asigure acces la apă, canal, curent și gaz în întreaga localitate, să modernizeze școli, să absoarbă fonduri europene.

„Prioritățile au fost de la începutul primului mandat, din 2012: sănătate, învățământ, infrastructură, turism. În Târgu Neamț astăzi nu avem școli nemodernizate: avem două colegii, un liceu și două școli generale. Nu există secție în spitalul din Târgu Neamț și în ambulatoriul de specialitate care să nu fie modernizată, dotată la standarde europene. În proporție de 98% nu mai avem străzi neasfaltate sau neasigurate utilitățile: apă, gaz, curent, canal.”, spune Daniel Harpa.

Mai amintim de amfiteatrul construit din fonduri europene –  unic în România, bazinul de înot didactic, ștrandul, Casa Culturii, toate administrate de primăria Târgu Neamț.

Întrucât se discută foarte mult de comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, Daniel Harpa a precizat că echipa social-democraților nemțeni este pregătită să desemneze cât de curând candidații de pe liste, pe plan local. Se așteaptă decizia de la centru de a comasa sau nu alegerile.

Pentru mai multe informații, urmăriți materialul video:

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate