Deputatul PSD, Ciprian Șerban, dezvăluie adevăruri nespuse despre PNRR

Deputatul PSD, Ciprian Șerban, dezvăluie adevăruri nespuse din culisele PNRR. Acesta a transmis, printr-o postare pe o rețea de socializare, câteva lucruri neștiute de nimeni cu privire la modul în care s-au tras sforile pentru realizarea Planului Național de Redresare și Reziliență. În timp ce un român de rând primește un salariu de mizerie, din care trebuie să achite facturi, chirie, mâncare și cele necesare într-o familie, ba chiar să ofere unui copil măcar strictul necesar, iată ce fac guvernanții noștri și cum împart „cașcavalul” între ei:

Adevărul despre PNRR –ul lui Ghinea și al USR-ului a ieșit la iveală

Liderii USR încep să simtă că le fuge pământul de sub picioare. Au crezut că sunt șmecheri și au făcut un PNRR în care au prevăzut un buget incredibil de generos pentru servicii de consultanță ce trebuia să fie oferite de oameni de încredere, aleși pe sprânceană de USR.

Nici nu și-au închipuit că nu vor mai fi la guvernare și nici că va veni un ministru social-democrat care va arăta public tot adevărul mizerabil din spatele realizării PNRR.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, i-a băgat în spaime pe USR-iști când a făcut publice toate aceste adevăruri. De aceea și atacurile furibunde ale lui Ghinea și ale liderilor USR care aruncă tot felul de mizerii în spațiul public.

Iată, doar o parte din aberațiile din PNRR:
➡Tariful de consultanță este între 693 euro și 2000 de euro PE ZI!
În total, costul consultanței pe domeniul sănătate depășește 25 de milioane de euro, în timp ce toate cheltuielile de dotare și funcționare ale agenției ce ar urma să se ocupe de infrastructura în sănătate abia dacă ating 5 milioane de euro!
➡Un consultant ar câștiga ÎNTR-O ZI minimum 3.400 de lei.
Asta, în timp ce un medic primar câștigă 8.000 – 9.000 lei într-o lună, iar un angajat dintr-un domeniu strategic, cum este cel al industriei de apărare de la Cugir, este plătit cu 1.800-2.000 de lei/lună.
➡Pentru ajustarea cadrului legislativ, de exemplu, în PNRR este prevăzută consultanță timp 1.441 de zile x 693 de euro/zi. Pentru câți ani au vrut să își asigure un venit pe care nu îl merită?
➡În afara acestor ”consultanți” plătiți regește mai sunt și superconsultanții, care ar putea încasa 2.000 de euro/zi. Cum? În fiecare dintre acele zile plătite cu câte 693 euro, același consultant poate lucra și în alte proiecte, ajungând până la 2.000 euro/zi. Adică un total aberant de 2.882.000 de euro doar pentru consultanță. Dacă cei 693 euro provin din împrumuturile din PNRR, pentru care România plătește dobânzi, diferența până la 2.000 euro se plătește suplimentar, din bugetul de stat.

Cine este USR ca să îndrăznească să creadă că acest popor trebuie să asigure un trai regesc sinecuriștilor USR-iști?
➡Consultanții BEI și BM folosiți de Ghinea pentru realizarea PNRR și-au pregătit pentru ei tarifele.
După ce au redactat singuri PNRR pe Sănătate, fără a implica vreun funcționar din Ministerul Sănătății și fără nicio transparență, consultanții s-au întors la angajatorul inițial, BEI sau BM, de unde ar urma să beneficieze de banii din PNRR, evident, tot ca și consultanți.
De exemplu, la segmentul PNRR pe Sănătate a lucrat Andra Migiu – fost angajat BEI, secretar de stat în Ministerul Sănătății, acum iarăși angajat BEI, și Marius Ungureanu – șeful de cabinet al USR-istei Ioana Mihăilă, ulterior angajat BM.

Numai noi considerăm că este un flagrant conflict de interese?
➡Niciuna dintre cele 22 de structuri ale Ministerului Sănătății NU a fost consultată și NU a participat în niciun fel la redactarea componentei de Sănătate a PNRR, deși vor fi obligate să aplice măsurile.
➡Au fost deja cheltuite 9 milioane de euro pentru consultanță, desi gradul de execuție al celor 3 spitale regionale de care răspunde exclusiv Agenția Națională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Sănătate este de 0,00037%. Mai mult, ANDIS este prevăzut să funcționeze până în 2026, când se încheie PNRR. Însă, este evident că până atunci NU se poate încheia investiția în niciunul dintre cele 3 spitale regionale.
➡Construirea clădirilor spitalelor ar trebui să se termine până în 2026, iar echipamentele trebuie achiziționate până în 2024. Cum să cumperi un echipament cu 2 ani înainte de a termina clădirea, spațiul în care trebuie puse?

Sunt doar câteva aberații din PNRR.
Românii, însă, trebuie să știe toate aceste lucruri! De aceea ministrul Alexandru Rafila le-a făcut publice și are, în acest sens, susținerea deplină a PSD.
Toate aceste anomalii grave trebuie îndreptate! A fost sesizat Corpul de Control al premierului și așteptăm concluziile și măsurile.
”, a transmis deputatul Ciprian Șerban.

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate