Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 9 martie 2021
  • :
  • :

Dezbatere online – Liceul „Carol I” Bicaz

Siguranța datelor în sistemele informatice
Vineri, 19.02.2021, a avut loc dezbaterea online pe tema siguranței datelor în sistemele informatice la care au participat aprox. 45 de elevi din clasele a IX a D și a XI a D, sub îndrumarea d-nei prof. Suzana Hrap. Activitatea s-a desfășurat în cadrul campaniei cu același nume, inițiată de Organizația ’’Salvați Copiii’’.Ziua Internațională a Siguranței pe Internet , sărbătorită pe data de 9.02.2021 a fost un prilej de a ne concentra asupra unor probleme care apar în mod inevitabil în mediul online și care pot afecta starea fizică și psihică a copiilor și adoleșcenților,expuși de multe ori fenomenului de cyberbullying (limbaj nepotrivit, etichetări,porecle, șantaj, amenințări, proliferate în mediul online).
Atât agresorii cât și victimele sunt în căutarea confirmării personale prin numărul de urmăritori sau numărul de like-uri obținute pentru materialele postate. In această nevoie de apreciere și stimă din partea celorlalți uită adesea să se întrebe dacă ceea ce postează îi va afecta pe viitor, dacă părinții ar fi de acord cu postările sau dacă a fi rău cu ceilalți este cu adevărat amuzant,etc. Acest comportament duce aproape întotdeauna la anxietate,neîncredere în forțele proprii, depresie.

Elevii noștri au prezentat materiale foarte interesante despre acest subiect, însoțite și de câteva sfaturi referitoare la activitatea online și la pașii ce trebuie urmați în situația în care suntem victime ale agresiunilor în mediul virtual. Ei au accentuat asupra faptului că nu trebuie să fim singuri în rezolvarea acestor probleme, ci să avem curajul să raportăm abuzul pe rețelele de socializare, să povestim părinților,dirigintelui sau profesorilor ce se întâmplă, într-un cuvânt să cerem ajutor.
S-au remarcat în mod deosebit elevii: Mihaela Chirilă, Roberta Găleanu,Mihaela Bursuc, Ana Maria Bucur, Ioana Maria Dandu, Sorina Tarnovețchi, Iustina Comoniță și Iustin Comoniță, clasa a IX a D, iar de la clasa a XI a D, elevii: Ana Maria Irimia, Andreea Izabela Bucur, Ana Maria Găleanu, Dan Mereuță și Petronela Negustor, cărora le mulțumim și le urăm mult succes în activitățile online sau offline pe care le desfășoară.Mulțumirile noastre speciale d-nei prof. Oana Durican, care ne-a fost alături în organizarea acestei dezbateri.” , prof. Suzana Hrap.

Desen – Dan Mereuță

sursa: Liceul „Carol I” Bicaz