Din 2017, PFA vor putea avea cel mult trei angajați

De la mijlocul lunii ianuarie, persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) vor avea limitări la angajare, astfel că cele dintâi vor putea angaja cel mult trei persoane, în timp ce II vor putea încadra în muncă până la opt salariaţi. Prin urmare, o PFA care are în prezent mai mult de trei angajați va fi nevoită să concedieze, procedură care comportă însă anumite riscuri. În acelaşi timp, există și varianta radierii PFA şi reorganizarea afacerii în alte forme juridice, mai permisive din punct de vedere al angajărilor.
Limitarea numărului de angajaţi la trei persoane (în cazul PFA), respectiv opt persoane (în cazul II) este inclusă în Legea nr. 182/2016.
PFA poate desfășura activitățile pentru care este autorizată, singură sau împreună cu cel mult 3 persoane, angajate de aceasta, în calitate de angajator, cu contract individual de muncă, încheiat și înregistrat în condițiile legii”, stipulează noua lege, astfel că PFA-uri existente care au mai mult de trei salariaţi sunt forțate să se conformeze. Potrivit specialiştilor, acestea ar putea fie să concedieze persoanele ce depăşesc limita de trei angajaţi, fie să îşi modifice forma de organizare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate