Doi tineri au stat cu ochii în navigație, până când mașina lor s-a suspendat pe un drum surpat și fără ieșire

Sâmbătă, 22 septembrie, în jurul orei 6.30, Salvamont Neamț a intervenit în urma unui apel 112 și a Dispeceratului Național Salvamont, cu un echipaj și o autospecială de teren pentru căutarea și evacuarea a doi tineri din Tulcea rătăciți cu mașina, în zona Masivului Ceahlău.
Deși pare puțin ciudat să te rătăcești cu mașina și să nu poți da niciun indiciu inițial care să te conducă în zonă , exact asta s-a întâmplat . Au pornit din Piatra Neamț cu destinația Lacul Roșu, iar la un moment dat, de pe șosea au făcut dreapta . Atât au putut spune, iar la întrebarea dispecerului despre alte detalii , localități, cabane , intersecții semnalizate , indicatore etc, au răspuns că nu au văzut nimic fiindcă au stat tot timpul cu ochii în navigație până când mașina s-a suspendat pe un drum surpat și fără ieșire care duce pe malul lacului în zona Ceahlău -Pârâul Mare.
Este din punctul nostru de vedere incredibil și aproape de cartea recordurilor.
Căutarea a durat aproape trei ore, timp în care s-au scotocit toate drumurile forestiere și autoforestiere dintre Ceahlău și Izvorul Alb , în jurul unei locati GPS trimisă de pe telefonul apelantului , locație cu eroare considerabilă. Mașina celor doi tulceni , un Opel Astra a trebuit trolată de mai multe ori , întoarsă în ax și scoasă în cele din urmă pe DJ 155 F. Intervenția s-a terminat la ora 21.„, a menționat Salvamont Neamț.

https://www.facebook.com/1510645452520607/videos/498789407198781/?t=12

Sursa: Salvamont Neamt, Facebook

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate