Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 26 octombrie 2021
  • :
  • :

Două persoane din zona Bicazului, infectate cu Hantavirus

În data de 12 iulie un bărbat de 72 de ani, din loc. Ceahlău a fost internat Spitalul C.I. Parhon din Iași, cu diagnosticul insuficienta renală. Este confirmata infectarea cu hantavirus în data de 15.07.2021. Starea pacientului este gravă, prognosticul fiind rezervat, transmite DSP Neamț.

DSP Iași a informat DSP Neamț și a fost demarată ancheta epidemiologică. Familia nu a declarat simptome, membrii fiind supravegheați în cabinetul medicului de familie. A fost organizata o acțiune de deratizare a gospodăriei si anexelor.

În luna iulie a mai fost înregistrat un caz, o femeie, de 70 de ani din Bicazu Ardelean, care a fost internată în secția Nefrologie a SJU Piatra-Neamț. Persoana a fost externată.

În 2021 au înregistrate 5 suspiciuni de infecție cu hantavirus: 2 infirmate, 2 confirmate și una cu rezultat în așteptare – un bărbat de 69 de ani, din Roman, internat în prezent la Spitalul C.I. Parhon din Iași.

În anul 2020 a fost înregistrat 1 caz de infectare, un tânăr de 17 ani. Au fost 14 suspiciuni de hantaviroză.

În 2019 au fost 12 suspiciuni de infectare cu hantavirus, 2 confirmate. 1 pacient a decedat.

sursa: ziarpiatraneamt.ro