Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 24 ianuarie 2021
  • :
  • :

După 3 ani de lobby, americanii ne-au vândut rachete Patriot. Mai bine ne vindeau niște spitale…

Foto Adrian Sultănoiu/ MaPN

Cititorii noștri știu de acum 3 ani de zile (click aici pentru articol) că se pregătește ceea ce presa națională prezintă acum pe toate canalele.

Primul sistem de rachete Patriot pentru Armata Română. Producătorul Raytheon verifică în prezent performantul radar, pe care la începutul anului viitor urmează să-l trimită în România. Armata Română a semnat contractul pentru Patriot în urmă cu doi ani. Cu o valoare de aproape 4 miliarde de dolari, este cel mai scump program de înzestrare al MApN.

Noi nu știm cu e cu armele și cât de necesar era să facem cumpărături de 4 miliarde de dolari când nu avem autostrăzi și sistemul de sănătate e praf, cu spitale care cad pe pacienți, dar parcă 4 miliarde de dolari e cam mult pentru România.

Oricâți români ar muri fără aceste rachete în cazul unui conflict armat cifra ar fi mult mai mică decât a românilor care vor muri cu zile până la un eventual conflict, prin spitalele jalnice din România sau pe șoselele varză din frumoasa noastră țară pe care o vom apăra cu rachete frumoase de câteva miliarde de euro.

Iosub Robert

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

dolinex