Este necesar un plan de revigorare a turismului in Bicaz

Bicazul era inainte punctul de unde se dadea ora exacta in turismul nemtean . Aici se termina calea ferata ce aducea mii de turisti ce luau calea spre Cheile Bicazului , spre Izvorul Muntelui , Durau , Potoci , etc .
Odata cu emanciparea Romaniei, fluxul de turisti a scazut drastic , autoritatile postdecembriste care au administrat orasul au fost ocupate sa isi umple propriile buzunare uitand de componenta turistica care ar putea inflori intr-un asemenea punct .
Astazi am ajuns in situatia ca orasul Bicaz sa fie doar unul de tranzit si deabia daca gasim unul din 100 de turisti sa stie ca orasul are un muzeu chiar in centru .
Tinand cont de multitudinea de trasee turistice ce pot fi abordate cu plecare din Bicaz , orasul ar putea sa devina in cativa ani un oras turistic cu adevarat si sa mai ridice nivelul de trai al bicajenilor prin crearea de locuri de munca .
Pentru acest deziderat autoritatile locale ar trebui sa inceapa de la o prezentare interactiva si corect executata tehnic in vederea expunerii ofertelor de trasee turistice pe internet , aici fiind locul de unde isi iau informatiile peste 80% dintre turisti . Din acest punct trebuie trecut la o monitorizare stricta a traficului auto , a numarului de turisti cazati in Bicaz si imprejurimi si a tuturor vectorilor urbani si demografici, pentru ca sa poata face in mod documentat statistic presiuni asupra autoritatilor judetene si nationale in vederea investirii in infrastructura , in asistenta medicala si in toate serviciile conexe turismului .
In lipsa unei promovari adecvate si in lipsa unor statistici clare, orasul Bicaz va fi ocolit in continuare de orice investitie judeteana in turism, cum s-a facut si pana acum cu telegondola din Piatra Neamt care duce nicaieri sau cu partia de schii din Piatra Neamt care este printre putinele partii pozitionate cu fata la rasarit si de aici rezultand un timp de functionare de 2-3 luni anual . Acest gen de investitii ar putea sa vina in Bicaz, dar asta ar presupune ca orasul sa fie bine reprezentat in piata turistica si sa poata certifica cu cifre fluxul de turisti sau tranzitul judetean care se desfasoara in zona .
Pana acolo nu ne ramane decat sa ne amintim de vremurile in care trenurile veneau pline de turisti si nu se gasea nici un loc de cazare liber pe o raza de 50 de km .

Iosub Robert

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate