Excursia școlară de documentare turistică, a elevilor de la Liceul „Carol I”, Bicaz

În zilele de 9, 10 și 11 iunie a avut loc excursia școlară de documentare turistică pe traseul Bicaz – Sighișoara – Sibiu – Brașov – Buzău – Colți – Muzeul de Chihlimbar – Vulcanii Noroioși – Mărășești – Piatra Neamț – Bicaz, organizată în scopul completării educației formale, desfășurate în școală, cu activități din aria educației non-formale.

Organizatorii excursiei, doamnele profesoare Laura Manolică, Suzana Hrap, Iulia Popescu si Magdalena Ursuț au intenționat să ofere elevilor posibilitatea de a vizita orașul medieval Sighișoara, scara acoperită, renumitul Turn cu Ceas, cel mai impunător din cele nouă turnuri de apărare ale cetății si Biserica Mănăstirii, edificiu în stil gotic, atestat din sec. al XIV lea, simțind parfumul din alte vremuri al străzilor pietruite și înguste ale orașului.

Muzeul Național Brukenthal a fost primul muzeu deschis în Europa Centrala și de Est și următorul obiectiv vizitat de elevii noștri, de data aceasta în Sibiu, alături de Turnul Sfatului, construit în sec al XIII lea, pe sub care există un gang de trecere între Piața Mare și Piața Mică a orașului și cel mai vechi pod din fonta turnată din Romania, “podul culcat”, denumit și Podul Minciunilor.

Cetatea Râșnov, unul dintre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania, datând din sec al XIV lea, aflat la sudul orașului Râșnov, județul Brașov, a fost următoarea oprire în acest periplu istoric și cultural. Călătoria noastră a continuat cu vizitarea Brașovului, cel mai important și mai înfloritor oraș din regiunea de dezvoltare Centru a României, iar accesul cu telecabina pe muntele Tâmpa ne-a oferit o viziune panoramică asupra acestei zone-reper a Transilvaniei.

Ne-am urmat traseul către Buzău , trecând pe lângă barajul de la Siriu, cu intenția de a vizita Muzeul de Chihlimbar de la Colți , o regiune cunoscută și pentru așezările rupestre de la Aluniș. Următoarea noastră oprire a fost la Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici, județul Buzău, o rezervație naturală și un monument al naturii foarte rar întâlnit în Europa.

În drum spre casă am trecut pe lângă Mausoleul de la Mărășești, ridicat pe locul în care s-au dat luptele din vara anului 1917, încheiate cu victoria trupelor române, în timpul Primului Război Mondial.

Însă, poate mai mult decât acest itinerar de cunoaștere a specificului, naturii și istoriei naționale, a contat faptul ca am putut să ne bucurăm de aceste locuri minunate împreună, să ne înțelegem mai bine și să ne umplem sufletele de prezența oamenilor minunați cu care lucrăm zi de zi: elevi si profesori„, a declarat doamna prof. Suzana Hrap.

Sursa: liceulcarolbicaz.ro;

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate