Excursia școlara Sibiu- Brașov, a elevilor de la „Carol I” Bicaz

În perioada 19-21 aprilie 2019 a avut loc excursia școlară pe traseul Bicaz-Praid-Sighișoara—Sibiu-Cetatea Făgărașului-Brașov-Gheorghieni-Bicaz, la care au participat elevi ai Liceului Carol I Bicaz și profesorii coordonatori: Laura Manolică, Suzana Hrap, Magdalena Ursuț si Iulia Popescu.
„Am pornit cu gândul că fiecare călătorie e mai mult decât un simplu drum către o destinație anume, fiind mai degrabă o lecție de viață și de cunoaștere interioară. Itinerariul, atent construit, ne-a purtat pașii către inima Transilvaniei, centru cultural și spiritual românesc, încărcat de istorie și tradiție.
Prima noastră oprire a fost la Salina Praid, mina de sare gemă situată în bazinul munților Gurghiului, jud. Harghita. Am pornit apoi spre Sighișoara, orașul medieval situat în jud. Mureș, unde ne-am odihnit puțin și am respirat parfumul lalelelor înflorite. Am ajuns apoi în Sibiu și la pensiunea din localitatea Șelimbăr, unde am fost cazați, bucurându-ne de proverbiala ospitalitate românească a gazdelor .
A doua zi, am rezervat-o explorării Sibiului și împrejurimilor sale, Pădurea Dumbrava Sibiului fiind zona in care am poposit prima dată. Aici, am vizitat Grădina Zoo, cea mai veche din Romania, singura care adăpostește lupi iberici și prima care a achiziționat o pereche de zebre. Grădina, foarte bine întreținută, încântă vizitatorii cu peste 224 de exemplare de animale din aprox. 53 de specii. Am trecut apoi, alături, în parcul care adăpostește Muzeul Civilizației Populare Tradiționale „Astra”, ce se întinde pe 96 de hectare, are peste 300 de clădiri si aprox. 10 km. de alei. Ne-am continuat periplul nostru cultural în centrul istoric al orașului Sibiu, una dintre cele mai bine păstrate locații istorice din țara, zidurile și fortificațiile sale fiind menținute într-o stare foarte bună. Am vizitat Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, parte a Complexului Național Muzeal „Astra”, inaugurat în 1993, unde am putut vedea un sarcofag vechi de 2000 de ani și o mumie egipteană, precum și alte obiecte din regiunea cursului superior al Nilului Alb. De asemenea, am vizitat Piața Mică, Podul Minciunilor, Pasajul Scărilor și Turnul Sfatului.
A treia zi, am părăsit Sibiul și ne-am îndreptat către Castelul de Lut din Valea Zânelor, de la poalele Munților Făgăraș și apoi spre Cetatea Făgărașului, construită în 1310, pe locul unei vechi fortificații din sec. XII. Ne-am continuat drumul spre Brașov, unde am staționat aproximativ două ore, bucurându-ne de eleganța centrului istoric, pe care l-am vizitat pe jos sau pe biciclete. Am urmat apoi traseul nostru către jud. Harghita și apoi Bicaz, impresionați fiind de peisajul montan ce se perinda prin fața noastră.
Cu toții, profesori și elevi, ne-am bucurat de aceste locuri minunate din inima României, apropiindu-ne de ceea ce înseamnă spiritul unei civilizații multiculturale, învățând, dincolo de cuvinte, să ne respectăm mai mult ca oameni și ca români și să apreciem adevăratul sens al toleranței și al înțelegerii, care pot uni o comunitate.”, Suzana Hrap.

sursa: Liceul „Carol I” Bicaz

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate