Explorând lumea juridică: O experiență interactivă pentru elevii Liceului Carol I, alături de Cristi Danileț și de Geanina Clop

La Biblioteca din Bicaz, o echipă formată din consilierul juridic Geanina Clop și judecătorul Cristi Danileț a desfășurat o sesiune captivantă de educație juridică pentru elevii Liceului „Carol I” Bicaz. Această inițiativă educativă a fost orchestrată sub atenta îndrumare a doamnei director Valeria Balint și cu sprijinul profesorilor Xenia Sîrbu, Georgeta Vasilache și Mucenicu Daniel.

Evenimentul a fost nu doar instructiv, ci și interactiv, captivând atenția elevilor și oferindu-le o perspectivă esențială asupra sistemului juridic și a responsabilităților cetățenești. Consilierul juridic Geanina Clop și judecătorul Cristi Danileț au împărtășit cunoștințe valoroase cu tinerii, abordând subiecte precum prevenirea victimizării, evitarea comportamentelor delincvente, problematica drogurilor și libertatea de exprimare pe internet.

Această întâlnire a fost posibilă datorită invitației formulate de Silviu-Bogdan Ardeleanu, o figură implicată în proiectele VeDem Just. Acesta a sprijinit cu donații atât pentru cartea „Elevul și Legea” , cât și pentru viziere, contribuind la facilitarea unui mediu propice învățării și dezvoltării pentru elevii liceului.

Durata ședinței a permis explorarea profundă a subiectelor relevante, iar interacțiunea cu clasele diferite a oferit posibilitatea adaptării informațiilor la nivelul de înțelegere al fiecărui elev. Astfel, educația juridică s-a transformat într-o experiență benefică, consolidând cunoștințele juridice esențiale pentru viața de zi cu zi a tinerilor.

Aceste inițiative educaționale nu doar informează, ci și inspiră elevii să devină cetățeni responsabili, conștienți de drepturile și obligațiile lor în cadrul societății. Prin astfel de colaborări și sesiuni de educație juridică, comunitatea din Bicaz se dezvoltă nu doar în cunoștințe, ci și în conștiința valorilor juridice fundamentale.

sursa foto: Mariana Calinescu

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate