Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 17 octombrie 2019
  • :
  • :

Festivalul Haiducilor Grințieș – PROGRAM. Muzică bună, jocuri și concursuri, mâncare din belșug

În perioada 20-21 iulie 2019, va avea loc Festivalul Haiducilor Grințieș, la Poiana lui Ștefan cel Mare, de sub Muntele Grințieșului, proiect inițiat de Asociația PRO Grinties, finanțat de Consiliul Județean Neamț, parteneri organizatorici: Primăria și Consiliul local Grințieș.

Din program:

Concursuri de cântec popular și muzică folk pentru tinere talente
Concursuri haiducești de putere și îndemânare: călărie, trasul buștenilor, aruncarea baltagului, cel mai frumos animal de la munte, tăiatul bușteanului cu beschia
Cele mai frumoase costume populare
Specialități gastronomice haiducești și ciobănești
Discotecă în poiană
Foc de artificii

Vor performa pe scenă: Grigore Gherman, Sânziana Oșlobanu, Ghiță Dandu, Oana Crețu, Felicia Obleșniuc, laureatele edițiilor trecute, Grupul folcloric „Răzeșii”, Tupilați, Corul bărbătesc „Ceata lui Vasile cel Mare”, Grințieș, Banda lui Bujor din Grințieș – teatru folcloric, Ansamblul „Florile Ceahlăului”, Ceahlău și alții.

Anastasia Cotîrgașanu
O voce extraordinară de la Grințieș, laureată a numeroase concursuri, printre care, cu patriotism local mentionăm și cel de la Festivalul Haiducilor 2017. Va urca din nou pe scenă din Poiana lui Vasile cel Mare la ediția din acest an, nu în concurs, ci ca adevărată vedetă, în recital.

Răschitor Antonia
Un alt talent deosebit de la Grințieș-Antonia RĂSCHITOR, laureată a ediției din 2018 a Festivalului Haiducilor. Va urca și anul acesta pe scena de sub muntele Grințieșului într-un recital de artistă de succes.

sursa: Scoala Grinties, foto: Leonte Ronica