Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 24 ianuarie 2021
  • :
  • :

Fostul premier Petre Roman în vizită la Dămuc

Zilele acestea, comuna Dămuc, respectiv domnul primar Anton Covasan, îl au ca oaspete pe fostul prim‑ministru al României, domnul Petre Roman.
Cu scopul de a promova comuna pe care o conduce cu succes şi cu multe realizări de atâţia ani, primarul invită în zonă oameni importanţi pentru a vedea cu ochii lor potenţialul şi frumuseţea acestor locuri binecuvântate de Dumnezeu.
Vizita domnului Petre Roman are legătură cu înfiinţarea Academiei de fotbal pe care edilul de la Dămuc intenţionează să o realizeze cât mai curând, fostul premier fiind legătura cu preşedintele de la Real Madrid, domnul Florentino Perez. Prin fundaţia lui, primarul încearcă să atragă fonduri în comuna Dămuc.

Din păcate există şi impedimentul de care am mai vorbit, Drumul Judeţean 127A care nu este asfaltat în totalitate, dar domnul Covasan are încredere că promisiunile de la Consiliul Judeţean privind acest drum se vor realiza 100%.

Domnul Primar mi‑a declarat:

„Am vizitat împreună cu domnul Petre Roman Baza Sportivă de la Şugău de care a fost foarte încântat, i‑a plăcut cadrul natural în care este amplasată, zona noastră, de aceea în cursul zilei de azi vom mai avea câteva obiective pe care i le voi prezenta: Barajul de la Bicaz, Bicăjelul şi în general toată comuna Dămuc şi împrejurimile ei pentru că sunt foarte mândru de locurile mele natale, dar şi de prezenţa dânsului aici. Voi face tot ce stă în puterea mea pentru ca domnul Roman şi familia dumnealui să se simtă bine între dămuceni.”

Am reuşit să iau o declaraţie şi domnului Petre Roman, iată ce mi‑a spus:

„Mă aflu în Dămuc pentru prima oară la invitaţia domnului primar şi am venit cu un scop anume, dincolo de faptul că mi-am dorit să cunosc locurile acestea care sunt foarte frumoase şi unde omul se simte foarte bine, în largul lui, să văd centrul sportiv care este deja amenajat şi dispune de un număr de terenuri care ar putea fi o bază sportivă. Am iniţiat această idee împreună cu câţiva prieteni, oameni interesaţi de un astfel de proiect şi anume, copii începând cu vârsta de cinci ani şi până la vârsta de 12 ani, atunci când sunt în formare să treacă prin acest centru.

Centrul de formare atât educativ cât şi sportiv va avea scopul de a le deschide copiilor un drum în viaţă şi unii dintre ei, care au talent, să meargă şi către o carieră sportivă. Sunt interesaţi de acest proiect oameni precum domnul Nicolae Badea care a fost preşedintele Clubului Dinamo Bucureşti sau domnul Ion Ţiriac care are el însuşi un proiect mare legat de copiii cu vârste foarte mici de 4‑5 ani.
Un asemenea centru ar putea să fie chiar aici, la Dămuc, pe acele terenuri despre care am vorbit, eu am încredere în acest proiect, doresc să îl realizăm pentru că este foarte important pentru toţi copiii din Moldova, din zona Bacău, Neamţ, poate şi Iaşi. Este vorba de a face ceva pentru copii şi avem promisiunea Preşedintelui Clubului Real Madrid că va fi alături de noi pentru un asemenea proiect dedicat copiilor aşa că, suntem la început de drum, dar un început de drum promiţător pentru realizarea acestui proiect.”

dolinex