Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 15 ianuarie 2021
  • :
  • :

FOTO. Aventură pe Ceahlău, alături de jandarmii montani din Bicaz

„„Dacă ajungem în vârful muntelui, putem atinge soarele și norii cu mâna?” a fost singura întrebare la care nu au primit răspuns de la jandarmii montani, urmând ca răspunsul să îl afle chiar ei, ceea ce i-a motivat și mai mult să nu renunțe și să ajungă în vârf.
Însoțiți de profesor, 9 copii cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani care au abordat astăzi traseul Izvorul Muntelui – Cabana Dochia – Jgheabul cu Hotar din masivul Ceahlău au avut ocazia să-i întâlnească pe jandarmii montani din Bicaz.
Pauzele de pe traseu au fost momente prielnice de a-și completa bagajul de cunoștințe cu informații despre importanța echipamentului adecvat în drumețiile montane în funcție de anotimp, comportamentul pe care trebuie să îl adopte pe munte, pericolele la care se expun dacă nu respectă traseele marcate, ce pot face pentru protejarea mediului și mai ales cum să procedeze în cazul în care se rătăcesc pe munte.
Cu acest prilej au aflat și care sunt atribuțiile ce revin jandarmilor montani, dotarea specifică și zonele de responsabilitate.”

sursa: Jandarmeria Neamt

dolinex


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *