Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 30 noiembrie 2020
  • :
  • :

FOTO. S-au luat măsurile necesare pentru remedierea efectelor inundațiilor, zona Bicaz

Informare!

Imediat după ce apele s-au retras și au revenit la debitele normale, au fost luate măsurile necesare pentru remedierea efectelor inundațiilor, produse în ultimele zile.
Astfel la Izvorul Alb se lucrează intens la reconstruirea albiei pârâului și la refacerea drumului dinspre satul Secu. Alături de buldoexcavatorul primăriei, Ocolul Silvic privat Oituz a detașat un exacavator șenilat iar dl Ursu Viorel, consilier local și om al locului a pus la dispoziție echipa sa de muncitori și utilajele fără de care eforturile tuturor ar fi fost în zadar. De asemenea părintele Aurel Florea împreună cu dl Vasile Gherasim au ajutat, împărțind merindele și apa trimise de noi, celor izolați.
Pentru implicarea și efortul depus în aceste zile, le mulțumesc în mod public!
Am fost și în satul Potoci unde au început lucrările pentru refacere drumului afectat de alunecări. Estimez că, până la jumătatea săptămânii viitoare, drumul va redeveni practicabil pe toată lungimea lui.
Imediat după producerea pagubelor datorate inundațiilor, am întocmit rapoarte operative care au fost înaintate instituțiilor abilitate, respectiv Prefectura Județului Neamț, SGA Neamț (Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț) și ISU Neamț. Din păcate până astăzi (la 4 zile de la producerea evenimentelor), solicitările noastre nu au primit niciun răspuns.
De asemenea, in data de 26 iunie, l-am așteptat pe dl prefect George Lazăr, pentru a-i prezenta situația și a căuta împreună soluții. Fără să îi cunosc programul și locul în care merge (la nivelul UAT Bicaz sunt trei zone afectate de inundații), l-am așteptat în zadar patru ore. Am aflat mai târziu că a mers la Izvorul Muntelui și a promis ajutor guvernamental.
Dincolo de opțiunile politice diferite, sunt oameni nevinovați. Este momentul să dăm mâna și împreună să ajutăm!

sursa: Primaria Bicaz, facebook

dolinex