Gândindu-ne la inimaginabil

Ultima perioadă ne-a arătat că trebuie să acționăm astfel încât să putem transforma perturbările radicale și incertitudinea în avantajul nostru. Uneori ne imaginăm riscuri fanteziste și construim scenarii care ne împiedică să facem evaluări pertinente sau planuri de urgență adecvate. Înțelegerea și gestionarea situațiilor critice merge mult dincolo de identificarea acestora. Odată cu apariția oricărui risc apar inevitabil schimbări comportamentale generate de teamă. Mass-media de cele mai multe ori este factorul care face oamenii excesiv de fricoși. Orice situație se fundamentează pe o construcție psihologică. Tendința subiectivismului, specifică individului, se transmite în masă, iar problemele de gravitate medie cu impact imediat devin prioritare față de schimbările climatice, care ar putea afecta grav generațiile viitoare. Cele mai mari dificultăți apar când riscurile sunt subestimate sau unele semnale de avertizare ignorate.

Pe măsură ce economia se distanțează tot mai mult de contextul pandemic, începem să ne reamintim de concurență, schimbări tehnologice, salarii inegale, crize financiare și globalizare.

 Posibilitatea găsirii unui loc de muncă s-a ameliorat deja în Europa, care suferă un al treilea val de infecții. Piața muncii va depăși previziunile pe măsură ce angrenajele economice se vor adapta la strategiile de combatere a virusului. Odată cu evoluția digitalizării apare o nouă perspectivă a siguranței muncii pe termen lung. Activitatea de acasă elimină chiriile costisitoare din marile orașe, iar gradul de confort al lucrătorilor este mai crescut.

Imaginea mediului politic va deveni prietenoasă simultan cu redresarea generală . Obiectivele următoare ar trebui să fie creșterea nivelului de trai al angajaților, a eficienței și productivității.

Orice situație conține un grad de risc. Inclusiv inacțiunea. Uneori facem compromisuri pentru un vis pe care puțini îl înțeleg. O singură decizie poate schimba lumea. Totul depinde de noi!

Sursa: ZiarPiatraNeamt.RO

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate