Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 7 februarie 2023
  • :
  • :

Georgiana Furtună – campioana națională a clubului Bassai-Dai

Campionatul Național de Karate pentru copii WUKF, organizat de Federația Română de Karate WUKF și desfășurat în perioada 7-8 mai 2022 la Sala Sporturilor ”Horia Demian” din Cluj-Napoca, a reunit peste 600 de sportivi reprezentând 44 de cluburi din întreaga țară.

Clubul Sportiv Bassai-Dai a participat la această competiție cu un lot de 7 sportivi, însoțiți fiind de antrenorul lor, sensei Mihai Popa, și au obținut 5 medalii, astfel: Georgiana Furtună – locul 1 și titlul de Campioană Națională la kumite, Lucian Alixandrescu – locul 2 la kata și locul 2 la kihon, Suzana Dacău – locul 2 la kumite, Tudor Tincă – locul 3 la kata.

Georgiana Furtună este din comuna Farcașa și are 10 ani. Practică artele marțiale la clubul Bassai-Dai și participă la competiții de la vârsta de 6 ani, obținând până acum nenumărate medalii la competiții naționale și internaționale, precum și un binemeritat loc 6 la kata la Campionatul Mondial de Karate WUKF. Acum a reușit să obțină cel de-al patrulea titlu al său de Campioană Națională, la proba de kumite individual feminin 10 ani.

Sensei Mihai Popa: ”Georgiana, sau Jojo cum îi spunem noi la sală, este talentată și ambițioasă. Cred că cel mai bine o caracterizează determinarea. Nu se lasă, orice ar fi. Sunt mândru de ea, a muncit mult și a dat totul în această competiție, dominându-și adversarele și câștigând pe merit titlul de Campioană Națională.” Am intrebat-o pe Georgiana de ce practică acest sport. ”Pentru că îmi place să fac karate. Și îmi place să câștig.” Un răspuns simplu de la un campion.