Gîrbuleţ Alin, un tânăr din comuna Dămuc ce bate la porţile afirmării!

În comuna Dămuc, sat Huisurez, cântă graiul codrilor şi al sufletului un tânăr foarte talentat cu vise măreţe.
Pentru că a crescut cu muzica populară, inspirat fiind de bunicul său care cânta la fluier, s‑a înscris la Liceul de arte “Victor Brauner” unde nu îşi perfecţionează doar vocea pentru că Alin cântă la pian şi saxofon.
A participat la multe concursuri şi a luat premii pe măsura darului său muzical, dar îşi doreşte să devină şi mai cunoscut. Un fecior înalt şi mândru care nu este atras de modernismul care ne acaparează pe zi ce trece tot mai mult, ci păstrează tradiţiile locului din care provine.
Munceşte mult, iar roadele încep să apară: cunoaşte artişti mari precum Cristian Pomohaci, Marius Ciprian Pop şi Vlăduţa Lupău.
Dorinţele cele mai arzătoare sunt ca în viitorul apropiat să facă un duet cu Georgiana Lobonţ şi să îşi facă un album de cântece populare.

Mă numesc Gîrbuleţ Alin, sunt din satul Huisurez,comuna Dămuc, studiez în Piatra Neamţ la Liceul de arte „Victor Brauner” şi am 17 ani.
Am început să cânt ca solist de muzică populară acum 3 ani, iar anul trecut am început să merg la concursuri naţionale şi judeţene.
Îmi amintesc şi acum primul premiu câştigat, unul cu care şi-ar dori să înceapă orice artist, la Braşov,în 2016, la Festivalul „Flori în Ţara Bârsei” unde mi s-a acordat din partea publicului un premiu special, premiu ce nu era stabilit iniţial în concurs.

Apoi am mai participat şi la alte concursuri judeţene: la Bicaz, „Festivalul Datina” şi Festivalul „Floare de Colţ”; la Taşca „Festivalul Copiii-Florile inimii” , concursuri la care am obţinut menţiuni, locul II, locul I.
Aceste concursuri judeţene pot spune că sunt nişte etape constructive, de aceea nu vreau să mă opresc, voi participa ori de câte ori voi avea ocazia.
Anul acesta vreau să mai particip la câteva concursuri naţionale deoarece acestea te ridică în carieră şi capăt experienţa de care voi avea nevoie pe viitor.
Anul trecut, de sărbători am reuşit să îmi lansez şi un colind, „Flori de măr şi dalbe Flori”, care se poate găsi şi pe Youtube. Videoclipul a fost filmat în staţiunea Lacu Roşu, pe un frig de -18° C, iar filmarea aeriană a fost realizată cu ajutorul băieţilor de la Triff.
În momentul de faţă lucrez la câteva piese, pe care o să le lansez cât de curând, iar pe viitor vreau să fac şi un album de cântece populare pentru că indiferent unde mă va duce viaţa, nu vreau să părăsesc niciodată acest drum.
Şi pentru că iubesc atât de mult ceea ce fac, ca orice artist, nu refuz invitaţiile de a cânta la nunţi şi petreceri.

Mă mândresc cu portul popular, de aceea păstrez cu sfinţenie costumele populare moştenite. Deocamdată am 3 costume, dar vreau să adun cât mai multe. Trebuie să menţionez faptul că cel mai des mă îmbrac cu un costum ce a aparţinut bunicului meu şi cu care a fost îmbrăcat la nunta sa, având o vechime de aproape 50 de ani.
De asemenea şi talentul este moştenit de la bunicul meu, el cântând în tinereţe la fluier.
Folclorul e muzica care mă atrage cel mai mult. Iubesc tradiţia şi am crescut cu muzica populară, din acest motiv am ales să cânt acest gen muzical.”

Îţi doresc să ajungi pe scenele mari la fel ca artiştii pe care îi admiri, să îi faci pe dămucenii tăi şi mai mândri de tine, să îţi păstrezi mereu caracterul frumos şi puritatea omului de la ţară pe care l‑am regăsit în tine. Mult succes!şi sper că în viitorul cel mai apropiat, când vom deschide televizorul să te vedem şi să ne încânţi cu cântecele pe care le interpretezi cu atâta dăruire.


Sursa video: youtube

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate