Harpa, președintele PSD Neamț: „Să cumpărăm românește, nu alimente modificate genetic!”

Președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, a exprimat astăzi o poziție publică în contextul unei noi dispute generate de PNL pe tema introducerii în producție a plantelor obținute prin modificarea genomului (NGT1), în România.

Ministrul social-democrat al Agriculturii, Florin Barbu, aflat la Bruxelles, a fost acuzat de liberali că ar avea „interese mărunte” când a exprimat faptul că România a decis să condiționeze introducerea genomului NGT1 în culturile românești, o propunere a Comisiei Europene.

„Înțeleg că, în țară, sunt unii care consideră că interesele fermierilor noștri și ale României sunt “mărunte”.
Mărunte, poate, în raport cu interesele lor, care îi îndeamnă să nu țină cont de nimic și să accepte introducerea în producție a plantelor obținute prin modificarea genomului (NGT1), fără niciun fel de măsuri de protecție.
Am spus-o foarte clar: România susține introducerea NGT1 cu o condiție esențială: protecția producției ecologice și a celei convenționale și separarea completă a acestora de organismele obținute prin modificarea genomului. Sunt necesare măsuri de coexistență și analize de laborator finanțate de CE pentru identificarea NGT1.”, a răspuns Florin Barbu atacurilor liberalilor.

În acest sens, președintele PSD Neamț, Daniel Harpa, și-a exprimat solidaritatea cu poziția ministrului Agriculturii în raport cu UE, reiterând importanța protejării agriculturii românești de intervenții externe necontrolate.

Mi-am dorit ca în luna decembrie să nu mai am postări politice și să dedic pagina mea de Facebook campaniei „De Crăciun, împreună”. Și asta pentru că bucuria și căldura cu care a fost primită această campanie de către nemțeni mă fac fericit.

O să încep, însă, prin a spune că sunt un mare susținător al valorilor europene. Sunt primul care recunoaște că proiectele susținute de fondurile europene au dezvoltat România și mai ales zona Moldovei. Și aici, în Târgu-Neamț, sunt numeroase proiecte europene, și vor mai fi. La fel și în județul Neamț.

Dar nu pot să rămân pasiv când văd atacurile unor anumiți politicieni liberali la adresa Ministrului Agriculturii, Florin Barbu, care se opune implementării fără discernământ a tehnicilor genomice în agricultura românească.

Domnilor, există o linie roșie, pământul și agricultura noastră.

Oare cum ne-am uita în ochii celor pe care i-am promova în campania „Cumpărăm Românește” sau în ochii copiilor noștri, cărora le-am pune pe masă alimente MODIFICATE GENETIC?! Puteți oare răspunde sincer la această întrebare?!

Noi, românii, vrem să ne hrănim cu ceea ce producem, curat, tradițional, românește.

Să mulțumim că suntem binecuvântați cu o țară bogată, care ne poate hrăni pe toți.

Așa să ne ajute Dumnezeu!

a declarat Daniel Harpa, primarul orașului Târgu Neamț și președinte PSD Neamț

Vezi mai multe știri pe Ziar Piatra-Neamt

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate