Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
duminică 17 ianuarie 2021
  • :
  • :

Iluzie cu sens unic, la liceenii din Bicaz

Marți, 3/12/2019, a avut loc activitatea de informare și prevenire a comportamentului dependent, intitulată sugestiv ’’Iluzie cu sens unic’’, organizată la inițiativa elevelor Larisa Filimon și Petronela Negustor, cărora li s-au alăturat colegii din clasa a X a D și a X a E, sub îndrumarea doamnelor profesoare Suzana Hrap, Manuela Cenușă și Iulia Popescu.
Larisa Filimon, clasa a X a D a prezentat un proiect despre consumul și dependența de droguri, iar Georgeta Voaideș, clasa a IX a A a adus în atenția colegilor prezenți efectele negative, uneori cauzatoare de moarte ale fumatului, mai ales atunci când acesta devine un obicei, începând cu o vârstă fragedă.
O surpriză foarte plăcută a fost pregătită de câțiva dintre elevii clasei a X a D care au interpretat un cântec sugestiv pentru tema activității și și-au inscripționat tricourile cu însemne anti-drog și anti-fumat. Un alt moment interesant s-a desfășurat cu ajutorul a doi voluntari: elevii Onu Tudor, clasa a X a E și Grasu Octavian, clasa a X a A care au participat la un exercițiu psihologic de concentrare și distributivitate a atenției.
Cu toții cunoaștem efectele nocive ale comportamentului dependent, indiferent de natura sa, însă de cele mai multe ori, acesta se instalează încet, prin mijlocirea prietenilor, a cunoscuților, a colegilor, sau chiar a membrilor familiei. De aceea este important să avem curaj și să fim altfel, diferiți, să spunem NU, chiar dacă asta înseamnă uneori excluderea din anumite anturaje, bulying-ul sau marginalizarea.
Acesta a fost mesajul transmis de către organizatorii activității și mai mult decât atât, faptul că cei care se confruntă cu astfel de provocări nu trebuie să creadă că atitudinea lor este singulară. Există mulți tineri pentru care drogurile, substanțele etnobotanice sau fumatul nu reprezintă modalități de socializare, ci pericole.
Adresăm încurajările și felicitările noastre tuturor tinerilor prezenți și îi asigurăm de sprijinul nostru constant și de aprecierea eforturilor deosebite pe care le fac, pregătind materiale informative, filme, cântece, desene și prezentându-le liber în fața colegilor.

Suzana Hrap

sursa: Liceul Carol I Bicaz

dolinex