Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 30 septembrie 2022
  • :
  • :

În minivacanța de Rusalii, prinși băuți la volan

În minivacanța de Rusalii, polițiștii Serviciului Rutier Neamț și cei ai structurilor rutiere municipale și orășenești desfășoară activități, cu efective mărite, ce vizează principalele cauze generatoare de accidente. În cadrul acestora mai multe persoane au fost depistate conducând autovehicule deși se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 19 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat în trafic un bărbat de 46 de ani, din Târgu-Neamț, în timp ce conducea un autoturism în localitatea Târgu-Neamț.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La data de 19 iunie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic un bărbat de 34 de ani, din Petricani, în timp ce conducea o autoturism pe un drum public din localitatea Petricani.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de peste 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

***

La aceeași dată., polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic trei bărbați cu vârste între 34 și 68 de ani, din Piatra Neamț, în timp ce conduceau autoturisme pe drumuri publice, din Piatra Neamț.

Întrucât emanau halenă alcoolică, conducătorii auto a fost testați cu aparatul etilotest, rezultatele indicând valori pozitive, respectiv concentrații de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceștia a fost conduși la un centru de permanență, unde li s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală.

Acțiunile pe linie rutieră continua, iar polițiștii recomandă tuturor participanților la trafic să adopte o conduită preventivă și să respecte regulile de circulație.

sursa: IPJ Neamt