Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 30 noiembrie 2020
  • :
  • :

În prag de iarnă, o întreagă gospodărie din Hangu, s-a făcut scrum


ISU Neamt:

În jurul orei 20.42, seara ce a trecut( https://www.ziarbicaz.ro/video-casa-mistuita-de-flacari-comuna-hangu ), un cetățean a făcut un apel la 112 pentru a anunța un incendiu la o locuință în satul Chirițeni, comuna Hangu. Apelul a fost făcut de proprietarul locuinței, care ne-a anunțat ca arde un coș de fum și crede ca s-a extins incendiul în pod. Înainte de a suna la pompieri, proprietarul a încercat să stingă incendiul cu mijloace de primă intervenție avute la îndemână, dar nu a reușit.
La locul intervenției s-au deplasat 2 autospeciale de stingere de la Garda de intervenție Poiana Teiului, o autospecială de la Detașamentul Piatra Neamț, o autospecială de la Detașamentul Târgu Neamț și o autospecială de stingere de la SVSU Bicaz.
Intervenția a fost una de lungă durată și grea din cauza posibilității extinderii la alte locuințe învecinate. Alimentarea cu apă a fost dificilă pentru că hidranții aveau presiunea mică.
În urma incendiului au a ars:
– casa (P+M), pe o suprafață de aproximativ 143 mp, construită din lemn și BCA,
– o bucătărie de vară de aproximativ 50 mp,
– și alte 3 anexe gospodărești (cotețe pentru animale și magazie de lemne).
La această intervenție au fost și voluntari din SVSU Hangu.
Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind efectul termic (coș de fum neprotejat termic față de elemente combustibile).
Intervenția s-a încheiat în jurul orei 05.

dolinex