Incendiu la o casă din Petru Vodă. O tânără a primit îngrijiri medicale

În jurul orei 04:25 pompierii au fost înștiințați despre producerea unui incendiu la o casă situată în localitatea Petru Vodă din comuna Poiana Teiului.

La locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție de la Garda nr 2 de Intervenție Poiana Teiului și SVSU Poiana Teiului. La sosirea pompierilor incendiul se manifesta în podul casei și la izolația extetioară a unui perete, existând posibilitatea propagării la întreaga construcție. Pompierii au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului în urma căruia au ars 3 mp din astereală și 2 mp din izolația unui perete și s-a deteriorat tâmplăria din pvc a unei ferestre.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost efectul termic cauzat de amplasarea necorespunzătoare a unui burlan față de materiale combustibile.

O femeie de 26 de ani a primit îngrijiri medicale la locul evenimentului de la echipajul SMURD deoarece a suferit un atac de panică.

Atenție la coșul de fum!

Pompierii vă reamintesc câteva reguli şi măsuri de prevenire a incendiilor la instalarea şi exploatarea coşurilor şi burlanelor pentru evacuarea fumului: ‼️coşurile de fum trebuie curăţate periodic (în mod obligatoriu la începutul sezonului rece), verificate și reparate (dacă este cazul) de persoane specializate; ‼️ în podurile clădirilor, coşurile se tencuiesc pe interior şi pe exterior şi se dau cu var, pentru a se putea observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere, dacă în zona lui sunt materiale combustibile. ‼️coşurile de fum se vor izola faţă de elementele combustibile ale planşeelor prin îngroşarea zidăriei de cărămidă a coşului cu 25 cm, iar în spaţiul dintre coş şi planşeu se recomandă introducerea unui strat de materiale necombustibile; ‼️coşurile aflate în apropierea materialelor combustibile (depozite de furaje, păduri etc.) sau cele situate pe acoperişuri combustibile, vor fi prevăzute cu site sau grătare pentru reţinerea scânteilor; ‼️se interzice folosirea improvizaţiilor la burlanele metalice de evacuare a fumului cu coturi multiple, montate pe lângă pereţii combustibili sau în apropierea materialelor combustibile.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate