Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 3 aprilie 2020
  • :
  • :

Informații la cald, culese de la cei aflați în alte țări, despre „criza CORONAVIRUS”

Având în vedere situația în care se află o lume întreagă, am cules informații la cald, de la mai multe cunoștințe care se află în străinătate. Deși în unele țări, situații nu este roz, oamenii se adaptează, cei mai mulți stau în case și speră ca totul să se sfârșească repede și cu bine!

Darlington, UK

„Nu e deloc criză și panică și dezinformare ca în România, adică mie cel puţin nici nu îmi este frică; într-adevăr, evităm spaţiile aglomerate, ne spălăm pe mâini, ne sanitarizăm și atât. Am citit că în toată Marea Britanie sunt 590 de cazuri și 8 persoane decedate. Dar oamenii nu sunt atât de panicaţi, nu golesc rafturile! Și vreau să mai spun că, deși cazurile sunt mult mai multe decât în România, Uk-ul își continuă cursul vieții, nu s-au închis școli sau locuri de muncă! ”
Andreea

Piemonte, prov. Alessandria

E închis tot înafară de magazinele alimentare sau farmacii.
Nu ieșim decât la nevoie. Școlile sunt închise de aproape 3 săptămâni, facem temele online.
Eu nu sunt panicată… Sunt cazuri aici în zonă, dar asta e… Ne adaptăm, dacă vrem să treacă!

Așa arăta ieri după amiază orașul vecin, Serravalle Scrivia(La Serravalle se află unul dintre cele mai mari Outlet-uri cu haine de firmă care a fost momentan închis):

Nicoleta

San Sebastian – Zarautz

„A anunțat oficial Guvernul basc că de azi(duminică) se închid restaurantele și barurile. Vor rămâne deschise doar farmaciile, supermarket – urile și benzinăriile. E vorba de 15 zile și încercăm să ne adaptăm! Lumea a dat buzna în magazine. Toți s-au axat pe mâncare la conserve și borcan. Chestia bună e că lumea se conformează cerințelor. În magazine ți se oferă mănuși de unică folosință și este recomandat să păstrezi o distanță de 3 metri între persoane.”

Ionel

 

 

 

 

Austria-Liezen

„Suntem în carantină, magazinele au programe scurte, iar mâncare nu mai găsești !
Băncile și-au închis programul!
Când mergi pe stradă sau autostradă, e gol!

La mine în oraș s-a declarat că e un caz și în toată Austria sunt 800! Prețurile au scăzut la alimente și la motorină!”

Germania

„În zona unde stau eu , e totul ok .. eu stau pe langă Frankfurt. Încă nu sunt cazuri, iar magazinele, restaurantele, totul este deschis. Oamenii lucrează! Școlile s-au închis!”

Adelina

 

 

 

 

 

 

Reportaj – Alexandra Barb