Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
miercuri 26 iunie 2019
  • :
  • :

Interviu cu noul director Publiserv, Valentin Ciobanu

În calitate de nou director al Publiserv, cu ce gânduri ați venit la această firmă?

Gânduri de schimbare în primul rând, o nouă imagine, o nouă abordare, de identificat minusurile acestei societăți. În primele două săptămâni, zi de zi, am identificat atât minusuri cât și plusuri, ca peste tot există și părți pozitive, e destul de greu să zic așa după primele două săptămâni.

Care sunt principalele, să nu le spunem nereguli, principalele minusuri pe care le-ați găsit la această firmă?

Foarte multe comenzi neonorate, calitatea lucrărilor, modul de organizare și cam atât deocamdată. De aici pleacă multe altele. Cam astea sunt cele trei importante, să zic așa.

Fiind societatea primăriei care se ocupă de cel mai vizibil lucru din municipiu, de infrastructură, care este planul dumneavoastră pentru viitor, pe ce veți pune accent în mod special?

În primul rând dorim să investim în achiziționarea de utilaje noi nu la mâna a doua, să mărim numărul de angajați pentru că suntem deficitari la capitolul oameni și să lucrăm la procedurile interne de organizare, plus la calitatea lucrărilor executate și aș mai putea adăuga aici că am dori să producem o parte din obiectele care sunt folosite în orașul Piatra-Neamț, aici mă refer la locuri de joacă, bănci, garduri și așa mai departe,

Asta ar însemna nu numai utilaje și mașini și oameni, cam cu cât ați vrea să creșteți capacitatea de producție internă la dumneavoastră, ca procente?

Deci eu sper ca într-un termen minim de un an, maxim doi, undeva cu 50%.

Știm din folclorul urban că firma la care sunteți acum director a fost în decursul timpului căpușată de foarte multe alte firme afiliate sau neafiliate politic. Cum veți îmbina strategia dumneavoastră de management cu această dorință de căpușare din partea atârnătorilor politici?

Vom adopta metoda privată. Aceeași mentalitate: calitate-preț. Nu vom face rabat de la aceste aspecte. Dacă, dau un exemplu, o bordură pe piață se vinde undeva la, nu știu, să zicem 100 de lei bucata, nu cunosc exact prețurile, noi nu o să o cumpărăm cu 150. O să o cumpărăm cu 70, 80. Vom negocia până în punctul în care să fie prețul cel mai cel mai competitiv, dar să nu dăm la o parte nici calitatea. Deci preț-calitate.

Un mesaj pentru angajații firmei care încă nu știu în ce parte să o apuce și ce director nou au?

Ei au trecut prin foarte multe faze cu directori trimiși, cu directori compromiși cu directori sociabili… Ce fel de șef veți fi și la ce să se aștepte angajații din partea dumneavoastră?
Eu țin foarte mult la oameni. Ideea e simplă pentru mie. Chiar am avut o întâlnire cu ei în a doua zi, le-am spus că am toleranță zero pentru consumarea băuturilor alcoolice în timpul programului și pentru furt. În rest, le-am spus că stau la dispoziția fiecăruia, de la cel mai mic până la cel mai mare, discutăm, dialogăm, căutăm soluții pentru fiecare departament. Eu sunt un tip sociabil din punctul ăsta de vedere, dar am anumite lucruri peste care nu pot să trec, v-am spus, pe partea de alcool și furat toleranța mea e zero, indiferent de persoana sau de funcția pe care o are respectivul în societate Publiserv

Nota redacției: Noul director al Publiserv pare foarte hotărât să se ia la trântă cu ”Neamțul paralel” deci anticipăm pentru el o viitoare campanie de umplut cu lături din partea presei care cu asta se ocupă și foarte multe presiuni. Va urma o perioadă în care noul director va suporta presiuni atât de mari încât se va simți ca și cum ar avea biroul la baza barajului de la Bicaz, dar pe partea cu apă. Noi îi dorim succes și nervi de oțel căci va avea mare nevoie.

Iosub Robert