Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 21 iunie 2021
  • :
  • :

Ionel Arsene și Ambasadorul Kim Yong Ho au admirat peisajele din Cheile Bicazului


Ionel Arsene a vizitat două societăți comerciale împreună cu delegația oficială de la Ambasada Republicii Coreea la București, care se află în județul Neamț într-o vizită de lucru. De asemenea au petrecut câteva ore în Cheile Bicazului și s-au bucurat de frumusețea României.

Astăzi, împreună cu delegația oficială de la Ambasada Republicii Coreea la București, care se află în județul Neamț într-o vizită de lucru, am fost invitați pentru a cunoaște activitatea la două societăți comerciale, după care am petrecut câteva ore într-un cadru deosebit, în Cheile Bicazului.
Prima firmă vizitată a fost Comes SA, din Săvinești, care produce echipamente de transfer de căldură, vase sub presiune și piese de schimb pentru industria chimică, petrochimică, de petrol și gaze, nucleară și energetică. Excelența Sa Domnul Ambasador Kim Yong Ho a apreciat capacitatea de producție a acestei companii și disponibilitatea de a găsi noi piețe de desfacere.
De asemenea, am făcut o vizită și la societatea Nord Arin Prod Com SRL, companie care se ocupă cu producția de mobilă din lemn masiv, cu design inovator. Și la această societate delegația străină a apreciat activitatea care se desfășoară, îmbinând naturalețea lemnului și tehnicile tradiționale de manufacturare cu materiale și tehnologii moderne.
În tot acest timp, soția ambasadorului, Excelența Sa Doamna Kim Sung Hee a vizitat atelierul de creație ceramică-olărit al Școlii Populare de Artă, din cadrul Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“ și expoziția temporară „Grădina cu ii“, de la Muzeul de Etnografie, prilej cu care a aflat despre unele tradiții strămoșești și despre frumusețea portului popular românesc.
După-amiaza am petrecut-o alături de întreaga delegație în Cheile Bicazului, unde oaspeții noștri au admirat peisaje spectaculoase, au degustat din produsele tradiționale ale zonei și au urmărit o suită de dansuri specifice ținutului nostru, prezentate de către membrii Ansamblului Folcloric „Floricică de la Munte“ al Centrului pentru Cultură și Arte „Carmen Saeculare“, instituție finanțată de către Consiliul Județean Neamț.” , a declarat Ionel Arsene, președinte CJ Neamț.
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *