Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 2 decembrie 2022
  • :
  • :

ISU Neamț a intervenit în comuna Grințieș

În primele zile ale lunii august, echipa pirotehnică din cadrul ISU Neamț a intervenit pentru asanarea mai multor elemente de muniție descoperite în județul Neamț.

În data de 𝟬𝟳.𝟬𝟴.𝟮𝟬𝟮𝟮, s-a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de calibru 75 mm, a unei grenade de mână ofensivă și a 23 cartușe de calibru 7,62 mm, descoperite de un bărbat în vârstă de 45 ani, cu ajutorul unui detector de metale deținut legal, în zona Pietrele Roșii în comuna Grințieș. Pirotehnicienii, cu ajutorul echipamentelor și procedeelor specifice, au cercetat zona în care au fost descoperite munițiile și au mai găsit 11 cartușe de calibru 7,92 mm.

𝗥𝗘𝗖𝗢𝗠𝗔𝗡𝗗𝗔̆𝗥𝗜

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperirii de muniţii neexplodate pirotehnicienii recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă: ‼️ anunţarea de urgenţă, prin apel la 112, a organelor de poliţie, a autorităţilor administraţiei publice locale sau ISU Neamț; ‼️ nu atingeţi, nu loviţi şi nu mişcaţi muniţia descoperită; ‼️ nu introduceţi în foc muniţiile şi nu faceţi foc în apropierea lor; ‼️ nu aruncaţi la fier vechi şi nu predaţi la societăţile colectoare muniţiile descoperite; ‼️ nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţii neexplodate; ‼️ nu topiți elementele metalice de muniţii; ‼️ nu tăiați muniţiile cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; ‼️ nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte; ‼️ nu utilizați pulberile şi explozivii proveniți din muniţii în scopuri artizanale; ‼️ nu demontați de la muniţii focoasele sau alte elemente componente.