Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 9 august 2022
  • :
  • :

Jandarmii montani de la Bicaz au ajutat un bătrân de 76 de ani care a fost găsit amorţit în zăpadă

Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 16.00, plutonierul adjutant Mihai Găină şi plutonierul major Constantin Niţă, subofiţeri din cadrul Postului Montan Bicaz, au acordat sprijin unei persoane vârstnice căreia i s-a făcut rău în drum spre casă la o temperatură de aproximativ minus 10 grade Celsius.
Pe timpul misiunii de patrulare, jandarmii montani au observat pe marginea drumului o persoană căzută la pământ, moment în care au oprit şi l-au ajutat să se ridice. Bătrânul le-a spus jandarmilor că i s-a făcut rău în timp ce se deplasa spre casă, a căzut la pământ şi nu a mai reuşit să se ridice timp de câteva ore.
Pentru că exista posibilitatea ca persoana să fie afectată de frigul de afară şi dat fiind faptul că acesta acuza dureri la nivelul întregului corp, echipajul de jandarmi a solicitat, imediat, sprijinul Serviciului de Ambulanţă Bicaz. În câteva minute, persoana în cauză a fost transportată la spital pentru acordarea sprijinului de specialitate.