Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 18 iunie 2019
  • :
  • :

Judeţul Neamţ, fruntaş la cazurile de elevi depistaţi cu păduchi

A începul noul an școlar cu obișnuitele controale ale elevilor. Din păcate, medicii și asistentele care le efectuează s‑au întâlnit cu situații neplăcute pentru că mai mulți copii aveau păduchi.
Conform a1.ro, aceștia ar trebui izolați măcar trei zile acasă, pentru că, de rușine, părinții ascund faptul că se confruntă cu o astfel de problemă și îi lasă să meargă la școală, cu riscul de a răspândi acest parazit.
Județul Neamț se situează, conform aceleeași surse, printre primele județe în care s‑au găsit cele mai multe cazuri de păduchi la copii.

Cum să prevenim apariția păduchilor de cap?

Evitați să folosiți sau să împrumutați obiectele de uz personal, cum ar fi căciula, peria de păr, prosopul cu care v-ați șters părul ud sau accesoriile de tipul: elastice de prins părul, bentițele și clamele. De obicei păduchii se instalează în părul de pe ceafă sau după urechi. Ouăle sunt rotunde sau ovale lipite de firul de păr, aproape de scalp.

Dacă totuși vă confruntați cu astfel de situații, există în farmacii diferite șampoane, loțiuni, soluții pentru îndepărtarea acestui parazit!