Județul Neamț rămâne din nou fără reprezentanți în Parlament

neamt

Și în urma acestor alegeri nemțenii nu vor fi reprezentați corect în Parlament. La o prezență de 40% la vot înseamnă că un deputat are repartizat procentual voturile a 5% dintre nemțeni, ceea ce este rușinos pentru o democrație. Faptul că mai mult de jumătate dintre nemțenii cu drept de vot au ales să nu voteze înseamnă că nemțenii nu au legitimat clasa politică locală în totalitatea ei. Așadar, toate partidele au pierdut alegerile la Neamț.

Să câștigi alegerile cu 25% dintre voturile nemțenilor asta nu înseamnă că-i reprezinți pe oameni, ci că te-ai mobilizat bine ca partid și ai avut o campanie mai bună decât ceilalți competitori electorali. Pentru o legitimitate reală trebuie să primești votul a minim 35% dintre cetățenii cu drept de vot din comunitatea unde candidezi. Ce este sub 35% arată că mai mult de 50% din cetățenii cu drept de vot din județ nu au încredere în tine.

Concret, în urma acestor alegeri parlamentare județul Neamț nu va fi reprezentat real în Parlament. Vor merge acolo din nou oameni care reprezintă minoritățile din Neamț. Minoritatea de social democrați, minoritatea de liberali, minoritatea de băsiști și alte minorități. Majoritatea nemțenilor s-au declarat din nou scârbiți de toată clasa politică din Neamț.

CLASAMENT POLITIC NEAMȚ – (la primele sectii de vot unde s-au numărat voturile, PSD are dublu ca procente față de PNL)

1.PSD
2.PNL
3.ALDE
4.PMP
5.USR

CLASAMENT POLITIC PIATRA-NEAMȚ – (la primele sectii de vot unde s-au numărat voturile, PSD are dublu ca procente față de PNL)

1.PSD
2.PNL
3.ALDE
4.PMP
5.USR

Datele de mai sus sunt provizorii, după centralizarea majorității secțiilor de vot. Vom reveni cu date finale, cu discuții pe marginea campaniei și a rezultatelor acestor alegeri.

I.R.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate