Liceul „Carol I” Bicaz, locul I, în cadrul concursului „Cu Viața Mea Apăr Viața”

CU VIAȚA MEA APĂR VIAȚA – ETAPA JUDEȚEANĂ

Urmare a finalizării etapei pe localitate a concursului cu tematica de protecție civilă „Cu viața mea apăr viața” la care au fost prezente 124 de echipaje, astăzi 15.05.2018 s-a desfășurat etapa județeană.

Etapa județeană se înscrie în calendarul activităților din Săptămâna Națională a Voluntariatului, la aceasta fiind prezente 24 de echipaje de gimnaziu și liceu.

La finalul competiției, clasamentul a fost următorul:
a) Gimnaziu:
• Locul I – Școala gimnazială Poienari;
• Locul II – Școala gimnazială Pângărați;
• Locul III – Școala gimnazială Bodești;
b) Liceu:
• Locul I – Liceul „CAROL I” – Bicaz;
• Locul II – Colegiul Național „Ștefan cel Mare” – Tîrgu Neamț;
• Locul III – Liceul „Mihail Sadoveanu” – Borca

Concursul cu tematică de protecţie civilă se organizează având ca obiective:
a) dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar;
b) cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte;
c) adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminenţei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă ori dezastru;
d) dezvoltarea atitudinii de solidaritate şi de implicare voluntară în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă sau dezastre.

Competiția a fost destul de strânsă în urma celor 3 probe (o probă teoretică și 2 probe practice), dar la finalul competiției cei mai buni s-au dovedit a fi membrii echipajul liceului „Carol I”, Bicaz format din patru fantastici: Boroș Mihai, clasa a X-a A, Balta Roberta, clasa a X-a D, Mutu Bianca, clasa a X-a B și Stahie Andrei, clasa a X-A care s-au clasat pe locul I, etapa județeană.
Emoțiile echipajului liceului „Carol I”, Bicaz au fost constructive, iar munca depusă și orele de antrenament în sala de sport s-au finalizat cu mii de felicitări și lacrimi de bucurie„, au declarat reprezentanții Liceului „Carol I”, Bicaz.

FELICITĂRI TUTUROR PARTICIPANȚILOR!

Subiect documentat cu sprijinul ISU Neamț.
Sursa: Liceul „Carol I” Bicaz

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate