Locuitorii comunei Bicaz‑Chei nu renunţă la creşterea oilor

Locuitorii comunelor din judeţul Neamţ încă se ocupă cu creşterea oilor, fiind adepţii hranei bio, în special, dar şi pentru lâna acestora. Pentru că am ajuns să trăim nişte timpuri când ne este frică să mâncăm produsele din magazine, din cauza chimicalelor care se regăsesc în ingredientele tuturor alimentelor, oamenii de la sate preferă să crească oi. Din lapte se prepară brânză, lâna, după un îndelung proces, este folosită la realizarea cojoacelor, renumitelor căciuli sau este vândută.În ultimul timp este foarte căutată,lâna de oi, pentru izolarea caselor. De Paşte, se respectă obiceiul de a sacrifica mieii, gospodinele gătind după reţeta moştenită din moşi strămoşi, friptură şi drob. În timpul iernii,oile, sunt hrănite cu fânul pregătit din timpul verii, aşezat în podul grajdurilor, în fânare sau este făcut claie. Statul îi ajută pe oameni în acest sens acordându-le subvenţii.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate