Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 4 octombrie 2022
  • :
  • :

Locuitorii din Trei Fântâni se pot apropia de județul Harghita

Pe pagina electronică de achiziții publice a fost publicată licitația drumului județean 127A pentru remedierea pagubelor produse de inundații. Valoarea investiției, fără TVA, este de 20,5 milioane lei. Firmele de construcții pot aplica până pe 23 aprilie.
După cum se știe în august 2016, inundațiile au provocat daune grave în regiunea Ghimeș. De atunci, consiliul județean încearcă să reconstruiască infrastructura în fiecare an din activitatea de întreținere. În același timp, au fost construite trei poduri noi în Valea Rece anul trecut. În octombrie, Consiliul Județean Harghita a dus tratative cu reprezentanții Consiliului Județean Neamț pentru a face interoperabil granița județeană, legând Transilvania cu Moldova și pe această rută.
Întrucât investiția necesită investiții financiare semnificative, secțiunea de la drumul național 12A până la drumul județean 127A la granița județului a fost împărțită în șapte districte. În prezent, lucrările pentru primele trei părți au fost anunțate, deoarece afectează așezările populate. Lucrările includ protecția împotriva inundațiilor și construirea a patru poduri, care sunt puse în aplicare din fondul de guvern pentru remedierea daunelor inundațiilor.
Planurile au fost prezentate și la fața locului anul trecut. Din cauza investițiilor financiare semnificative necesare pentru renovarea completă a drumului, Consiliul Județean Harghita a pus accentul pe protecția împotriva inundațiilor ca o prioritate și se acordă prioritate așezărilor populate. Achizițiile publice care sunt în prezent anunțate constau din trei părți. Prima secțiune se îndreaptă către biserica din Valea Rece, a doua parte de la biserică spre Poiana Fagului, protecția malurilor , construcția zidurilor de beton, renovarea rigolelor. A treia parte a anunțului include construirea a patru poduri noi. Companiile pot aplica pentru cele trei lucrări separat, dar dacă există o firmă în stare să execute cele trei lucrări, poate să se prezinte pentru toate trei. Fondul financiar este disponibil pentru aceste lucrări, iar pentru lucrările următoare de reabilitare CJ Hargita va trebui să atragă noi fonduri.
Potrivit lui Csaba Borboly, președinte al Consiliului Județean Harghita, lucrarea ar trebui continuată pas cu pas, în primul rând în cadrul așezărilor, iar apoi ar trebui construit întregul drum spre granița județului.- Constituie o muncă imensă asigurarea interoperabilității regiunii Ghimeș. Am încrederea că astfel putem atrage mai aproape de județul Harghita pe cei din Trei Fântâni. Cu greu, după doi ani și jumătate de muncă, am reușit să întocmim planurile. Acum avem datoria, și aici populația locală poate să ne ajute, să se prezinte o firmă serioasă sau un grup de firme serios, care să execute lucrările scoase la licitație. Construind acest drum, putem crea o legătură între Ghimeș, Cheile Bicazului, Lacul Roșu, Bălan, ceea ce este o bază bună pentru strategia turistică a regiunii- spune Borboly Csaba.
Detaliile investiției și anunțurile anterioare pot fi găsite pe site-ul investitii.hargitamegye.ro.