Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 septembrie 2019
  • :
  • :

Ministrul Sănătății la Neamț: Discuții despre centrul de radioterapie și vizită la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află astăzi în Neamț într-o vizită de lucru, la invitația președintelui consiliului județean Ionel Arsene. Încă de la primele ore ale dimineții, ministrul Sorina Pintea a fost prezent la sediul Consiliului Județean Neamț unde au avut loc o serie de discuții, în special pe marginea proiectului Centrului de Excelență Radioterapie-Oncologie din Neamț.

În acest sens, ulterior, ministrul a vizitat, alături de conducerea CJ Neamț și prefectul județului Neamț Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț. După vizitarea clădirilor din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț și a lucrărilor de reabilitare, ministrul Sorina Pintea a participat la o ședință cu managerul spitalului și șefii de secție.

„Domeniul sănătății este prioritar pentru mine iar cu sprijinul Guvernului României voi reuși să le pun nemțenilor la dispoziție o infrastructură de sănătate așa cum merită, cu spitale moderne, dotate corespunzător și cu medici bine pregătiți. Principala preocupare pentru mine din acest punct de vedere o reprezintă Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, cea mai importantă unitate medicală din județ. I-am prezentat Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, în contextul vizitei de lucru de astăzi de la Neamț, principalele impedimente cu care ne confruntăm, am vizitat secțiile vulnerabile din spitalul de urgență și am avut o întâlnire cu toți șefii de secții pentru ca doamna ministru să afle direct de la sursă problemele pe care le întâmpină spitalul. Am reușit să obțin în urma acestei vizite promisiunea fermă a ministrului Pintea că investițiile începute și proiectele noi propuse ministerului sănătății de către SJU Piatra-Neamț vor primi finanțările necesare. Vom reuși astfel să finalizăm lucrarea de reabilitare a secției pediatrie, vom continua lucrarea de la blocul operator și vom extinde și moderniza Unitatea Primiri Urgențe, acestea fiind principalele vulnerabilități ale spitalului județean la acest moment.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

În urma constatărilor de la fața locului, s-a promis susținerea terminării investițiilor de la Pediatrie și deblocarea proiectului pentru sălile de operații de la spital. De asemenea, s-a constatat supraaglomerarea de la UPU comparativ cu numărul de medici. Ministrul a discutat cu toți șefii de secții în cadrul ședinței în care fiecare a spus ce probleme sunt și s-au căutat soluții împreună cu președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Totodată, s-a redeschis subiectul despre  demararea proiectării pentru centrul de radioterapie. Acum se face studiul de fezabilitate.