Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
marți 17 septembrie 2019
  • :
  • :

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, vizită de lucru la Spitalul din Bicaz

Astăzi, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, se află, la invitația președintelui consiliului județean Ionel Arsene, într-o vizită de lucru în județul Neamț. Însoțită de conducerea Consiliului Județean Neamț și prefectul județului Neamț, ministrul Sorina Pintea a vizitat Spitalul Orășenesc „Sf. Ierarh Nicolae”, Bicaz. Scopul vizitei este acela de a vedea ce dotări medicale mai sunt necesare spitalului pentru o mai bună funcționare. Sorina Pintea a declarat că Ministerul va aloca fonduri pentru achiziționarea unui nou ecograf și recomandă adaptarea funcționalității spitalului la nevoile zonei.
La vizita de lucru au participat și primarul orașului Bicaz, Nicolae Sălăgean, directorul spitalului, Dr. Letiția Gabriela Damoc, și cadrele medicale.
La vizita de lucru au participat și primarul orașului Bicaz, Nicolae Sălăgean, directorul spitalului, Dr. Letiția Gabriela Damoc, și cadrele medicale.
„Alături de Sorina Pintea, Ministrul Sănătății, am efectuat astăzi vizite de lucru la principalele spitale din județul Neamț, începând cu spitalul din Bicaz, unitate medicală extrem de importantă pentru județ deoarece deservește o mare parte din pacienții de pe Valea Muntelui. Am inventariat împreună cu medicii și primarul orașului, Nicolae Sălăgean, investițiile necesare astfel încât activitatea de aici să se desfășoare în cele mai bune condiții. Am obținut în urma discuțiilor de astăzi sprijinul ministerului sănătății pentru achiziționarea unui ecograf nou, investiție absolut necesară spitalului orășenesc Bicaz.”, a declarat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

 

Spitalul din Bicaz are deja un proiect finanțat pentru reabilitare termică.  Cei peste 11.000 de pacienți pe an care beneficiază de servicii medicale în Spitalul Sfântul Nicolae din Bicaz și cele aproximativ 120 de cadre medicale care își desfășoară activitatea aici vor beneficia de condiții mai bune odată cu implementarea proiectului de eficientizare energetică a clădirilor pentru care s-a semnat pe 14 iunie 2018 un contract de finanțare de 12,5 milioane lei. Proiectul va presupune realizarea anvelopării a două corpuri de clădire, realizarea unui sistem de ventilare cu recuperare de căldură, modernizarea energetică a instalațiilor interioare, instalarea de panouri fotovoltaice care vor asigura o parte din energia electrică necesară funcționării spitalului, dar și instalarea de pompe de căldură ce vor asigura o parte din energia necesară pentru încălzire și pentru prepararea apei calde de consum.