Misiune de distrugere pirotehnică

Miercuri, 5 septembrie, echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a executat o misiune de distrugere pirotehnică a muniţiei asanate de pe teritoriul judeţului Neamţ. Misiunea s-a executat într-un poligon amenajat temporar pe raza localităţii Bârgăuani, în zona numită Dealul Chicerea.
Au fost distruse următoarele elemente de muniţie: un proiectil exploziv calibru 47 de milimetri, două proiectile explozive calibru 75 de milimetri, un proiectil perforant trasor calibru 76 de milimetri, un proiectil exploziv calibru 100 de milimetri, două proiectile explozive calibru 105 milimetri, un proiectil exploziv calibru 122 de milimetri, o lovitură de aruncător calibru 50 de milimetri, o lovitură de aruncător calibru 60 de milimetri, o lovitură de aruncător calibru 82 de milimetri, o mină antitanc metalică şi patru grenade de mână defensive.
Elementele de muniţie, care provin din cel de-al Doilea Război Mondial, au fost distruse în condiţii de siguranţă, fără să rezulte accidente sau pagube materiale. Pentru buna executare a misiunii, echipa pirotehnică a fost asistată de un echipaj de la Serviciul Poliţiei Rutiere şi echipajul SMURD.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate