Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
vineri 10 iulie 2020
  • :
  • :

O casă pentru părinții mei – Familia mea a fost lovită de o tragedie.

Pe data de 30 octombrie 2019, familia mea a fost lovită de o tragedie.

Casa în care m-am născut și am crescut, din comuna Hangu, județul Neamț, și pe care părinții mei au ridicat-o cu mari eforturi de-a lungul a mai mult de 20 de ani a dispărut într-un incendiu violent. Focul a pornit de la acoperiș, s-a extins cu repeziciune și a fost foarte greu de ținut sub control, amenințând alte două case din împrejurimi. Tata, care era singur acasă în momentul respectiv, a reușit din fericire să scape din incendiu cu ajutorul unui vecin. Intervenția pentru stingerea focului a fost însă anevoioasă, îngreunată de căile dificile de acces, de alimentarea insuficientă cu apă din comună și de lipsa unor dotări corespunzătoare ale echipajelor trimise la incendiu. Vreme de 8 ore, localnici și membri ai echipelor de intervenție s-au luptat cot la cot pentru a localiza focul și a salva cât se putea din agoniseala părinților mei, dar după o noapte întreagă de încercări am realizat îndurerați că din casa noastră și amintirile frumoase din ea n-a mai rămas decât scrum.

În urma incendiului care n-a putut fi oprit, părinții mei au pierdut toată munca lor de o viață și au rămas nu doar fără un acoperiș deasupra capului, dar și fără strictul necesar pentru a se repune pe picioare, începând cu lucrurile de bază precum hainele și actele. Acum, cât timp căutăm o rezolvare pentru situația lor și încercăm să înfruntăm viitorul dificil care ne așteaptă, ei locuiesc la mine, însă aș vrea foarte mult să le pot reda măcar o parte din traiul demn pe care l-au avut înainte de acest cumplit eveniment. Vă rog să mă credeți, nimic nu a putut fi salvat, părinții mei au rămas doar cu ce aveau pe ei în momentul izbucnirii.

De aceea fac apel la bunăvoința și la grija dumneavoastră față de cei aflați în nevoie. Avem mare nevoie de ajutor, oricât de mic ar fi acesta. Cu suma care se va strânge aici, vom reconstrui cât se poate de repede o cameră, o bucătărie și o cameră de baie pe locul casei dispărute în incendiu, pentru ca părinții mei să o poată lua de la capăt. Orice donație este binevenită pentru a-i putea sprijini în această încercare.

Cei care vor să ajute și altfel decât cu o contribuție în bani (prin oferirea de materiale sau utilaje pentru construcție, haine, lucruri de primă necesitate pentru dotarea unei locuințe etc.) mă pot contacta printr-un mesaj privat aici, pe contul meu de Facebook (https://www.facebook.com/larisa.borta) ori la numărul de telefon 0743062492 sau pot lua legătura direct cu tata, Gheorghiță Bortă (https://www.facebook.com/gheorghita.borta, tel.: 0727339929).

Vă rog să dați mesajul meu mai departe oricui are posibilitatea și ar dori să contribuie.

Vă mulțumesc anticipat pentru implicare și vă urez tot binele din lume!

Larisa Georgiana Papă

https://gogetfunding.com/o-casa-pentru-parintii-mei-a-home-for-my-parents/?fbclid=IwAR3xCFEfKJESnTyBWcI9Py1QXtxWSqrg6HgNGKbEbPP9kdc-RV4T64n8AhY