Piatra-Neamț la Târgul de Turism al României

Municipiul Piatra-Neamț participă la Târgul de Turism al României – cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului, cu atât mai important în contextul în care anul 2017 este Anul Internațional al Turismului Durabil pentru Dezvoltare.

Situat în pavilionul C3 de la Romexpo, București, standul municipiului Piatra-Neamț a fost vizitat de numeroși potențiali turiști încă din ziua deschiderii târgului (joi, 16 februarie) și își așteaptă vizitatorii până duminică, 19 februarie. Oameni din toate colțurile țării, dar și din străinătate s-au interesat de frumusețile turistice pe care le-ar putea descoperi în Piatra Neamț, iar reprezentanții orașului nostru le-au oferit toate informațiile de care au nevoie.

La deschiderea Târgului de Turism al României a fost prezent și primarul Dragoș Chitic- unul dintre puținii edili care se implică personal în promovarea turismului la astfel de evenimente de profil.

„Turismul reprezintă o componentă importantă a economiei locale, pe care vrem să o sprijinim să se dezvolte. În acest sens, participăm an de an la cele două ediții ale Târgului de Turism al României, de la început de an și din toamnă.”, ne-a declarat primarul Dragoș Chitic.

Alături de reprezentanții Centrului Național de Informare Turistică din Piatra-Neamț, în cadrul standului sunt prezenți și patru reprezentanți ai Gărzii Apulum care promovează cea de-a doua ediție a Festivalului Dacic Petrodava ce va avea loc în perioada 27-28 mai. Cu această ocazie, organizatorii au comunicat o parte din programul evenimentului, care anul acesta va fi mult mai complex. Printre noutățile festivalului se numără și faptul că acesta se va desfășura pe parcursul a două zile și că se va bucura de o participare mai numeroasă din partea trupelor de reconstituire istorică.

„Anul trecut, Festivalul Dacic Petrodava și Festivalul Curții Domnești s-au aflat la prima ediție. Ne-am propus să transformăm aceste evenimente într-o tradiție și încercăm să le promovăm corespunzător. Drept exemplu, iată și Liviu Zgârciu, istoricul născut în Piatra-Neamț și stabilit în Alba Iulia, care este prezent în standul municipiului Piatra-Neamț, pentru o cât mai benefică promovare a Festivalului Dacic Petrodava.”, a adăugat primarul Dragoș Chitic.

Printre oficialitățile cu care edilul s-a întâlnit la Târgul de Turism al României îi amintim pe Mircea Titus Dobre- ministrul Turismului și Mihai Daraban- președintele Camerei de Comerț și Industrie României.

Astfel de întâlniri nu pot fi decât utile pentru dezvoltarea turismului local, iar Târgul de Turism al României pare să fie locul potrivit pentru a le aminti călătorilor cât de frumos și autentic este orașul de la poalele Pietricicăi. Dacă în 2016 numărul turiștilor veniți la Piatra-Neamț a depășit 56.000, anul acesta românii din toate colțurile țării, și nu doar ei, au mai multe motive să ne viziteze.

„Îmbucurător este faptul că anul trecut s-a înregistrat o creștere cu 10% a numărului de turiști în Piatra-Neamț, ceea ce înseamnă că eforturile noastre dau rezultate. Prin participarea la Târgul de Turism al României oferim firmelor care activează în zona turismului în Piatra-Neamț și împrejurimi, unităților de cazare, posibilitatea să se promoveze gratuit, prin pliante pe care le pot lăsa aici, la stand, prin întâlnirile pe care le pot organiza la stanul nostru cu agențiile de turism, cu persoanele interesate de zona noastră. Sper ca participarea la ediția de anul acesta să însemne o creștere a numărului de turiști la Piatra-Neamț. Sper că promovarea evenimentului va ajuta călătorii să aleagă Piatra-Neamț ca destinație turistică și, totodată, prin această promovare sper eu ca, la evenimentele pe care le organizăm, să beneficiem de o prezență numeroasă a turiștilor pe lângă localnicii din Piatra-Neamț Mă bucură faptul că reușim să fim în același spațiu, Primăria Piatra-Neamț, Primăria Târgu Neamț și Consiliul Județean Neamț. Consider că o promovare la nivelul județului, care să cuprindă și localitățile componente este mult mai eficientă.”, a precizat Dragoș Chitic, primarul mun. Piatra-Neamț.
Andreea Trăsnea

Pe lângă principalele atracții turistice, ca element de noutate este promovat calendarul de evenimente care se vor desfășura la Piatra-Neamț în anul 2017, marile evenimente organizate de municipalitate, dar și evenimentele de tradiție organizate de instituțiile de cultură din municipiu sprijinite de către Primăria Piatra-Neamț.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate