Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
joi 25 aprilie 2019
  • :
  • :

Poliția ‑ siguranță și încredere pe Valea Muntelui! Interviu!

De‑a lungul timpului am intervievat mai multe persoane, având diferite meserii, însă, azi vă oferim spre citire, un interviu mai deosebit. Domnul Mihai Iulian Popa a fost de acord să ne povestească câte puțin despre viața sa și despre meseria sa, o meserie care impune respect, dar care implică și multe riscuri. Un om cu o ambiție puternică, pasionat de drumul pe care a pornit de 2 ani și jumătate, un om căruia îi place să fie activ tot timpul, a fost de acord să ne acorde și nouă momente de poveste din viața de polițist, de asemenea ne‑a oferit și câteva sfaturi:

R: De cât timp sunteți polițist?
M.P: De 2 ani și jumătate. Anterior, am lucrat timp de 12 ani în jandarmerie.

R: Unde vă desfășurați activitatea?
M.P: La postul de poliție din comuna Hangu.

R: Cum și când ați decis să alegeți acest job?
M.P: Mi-am dorit dintotdeauna să fiu polițist, de când eram copil.

R: Ați avut un exemplu? Dacă da, cine este persoana care v-a ajutat în alegerea făcută?
M.P: Am 7 verișori la Timișoara, toți polițiști: la frontieră, la rutieră, la municipiu… Cu toții m-au inspirat de-a lungul timpului prin felul în care îmi povesteau despre munca lor. Însă cred că cel mai mult în alegerea de a intra în sistem m-a ajutat soția mea, prin felul în care m-a încurajat permanent să fac ceea ce îmi place și să îmi realizez acest vis.

R: Este greu să fii polițist?
M.P: Nu este ușor, mai ales la un post de poliție rural, unde trebuie să știi să faci de toate: rutieră, dosare penale… Mai ales că tu, ca polițist, ești răspunzător pentru fiecare decizie pe care o iei.

R:Care a fost cea mai mare împlinire, reușită pe care ați avut-o ca agent de poliție?
M.P: Fiecare caz finalizat reprezintă o reușită.

R: Ați regretat vreodată alegerea acestei meserii?
M.P: Nu am regretat niciodată, a fi polițist a fost visul meu dintotdeauna. Însă este deosebit de frustrant să vezi că statului nu îi pasă de tine. Ca polițist nu ai niciun fel de protecție (asigurare de viață, de exemplu). Avem echipamente foarte învechite, avem salarii mici, etc. Nu se dorește să fim puternici, să fim o forță.

R: Ne puteți spune în câteva cuvinte ce înseamnă să fii polițist?
M.P: Este o meserie riscantă, cu multe ore suplimentare, cu multă muncă și multe sacrificii. Însă a fi polițist nu e doar o meserie, ci și o pasiune, dacă o faci cu dăruire, onoare și dorința de a-i ajuta pe semeni.

R: În ultimul timp, tot mai mulți tineri se îndreaptă spre o carieră în poliție, ce sfat aveți pentru aceștia?
M.P: În primul rând, să fie siguri că asta e ceea ce își doresc, că sunt potriviți pentru această meserie. Nu e pentru oricine. Cunosc oameni care au devenit polițiști și au renunțat foarte repede. E o muncă grea, solicitantă. Și să își păstreze demnitatea.

ziar piatra neamt