Polițiștii pietreni au prins o grupare de escroci și au recuperat mare parte din banii luați de la victime

profi


Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au identificat și prins o grupare canalizată pe săvârșirea infracțiunilor de înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. De laudat este faptul că polițiștii au reușit să recupereze o parte însemnată din banii cu care au fost escrocați mai mulți pietreni.

Poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 5 percheziţii pe raza județului Iași și la Penitenciarul de maximă siguranță Iași în cadrul a 16 dosare penale privind infracțiunile de înșelăciune, în care 7 persoane sunt bănuite de comiterea a 15 infracţiuni de înşelăciune şi tentativă la înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Cum funcționa escrocheria? 2 pușcariași ”cazați” la Penitenciarul Iași au reușit sa escrocheze mai multe persoane, pe raza județului Neamț, comițând 15 infracţiuni de înşelăciune prin metoda „Accidentul”. Ei au fost sprijiniți de o femeie de 26 de ani și alți trei bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 26 de ani, din Neamț și Iași. Prejudiciul cauzat este de 19.000 de lei, fiind recuperat parțial.

La această dată au fost puse în aplicare 5 mandate de aducere, fiind depistate doar patru persoane, o femeie de 35 de ani sustrăgându-se inițial urmăririi penale, dar fiind până la urmă găsită și reținută și ea. Aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamț, cu propunerea de arestare preventivă.

În continuarea documentării activități infracționale, în data de 28.01.2017, ofițerii Biroului de Investigații Criminale Piatra-Neamţ, cu sprijinul BAI Neamţ şi SAS Neamţ, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară pe raza mun. Iaşi, la locuinţa femeii de 36 de ani, de unde au fost ridicate mai multe telefoane mobile, înscrisuri şi suma de 7800 lei.

Pentru administrarea probatoriului, până în prezent, polițiștii nemțeni au lucrat în cauze neîntrerupt, reușind identificarea persoanelor implicate, respectiv a celor doi deținuți (care sunau persoanele vătămate, solicitându-le bani) și a altor doi bărbați, de 22 și 26 de ani (taximetriști), care se prezentau cu un autoturism la locuințele victimelor de unde suma de bani era ridicată și plasată femeii de 26 de ani.

Cercetările au fost extinse și sunt continuate de polițiștii nemțeni pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor în cauză, având în vedere că această activitate este extinsă și pe raza județelor învecinate, Bacău și Suceava.

Ce trebuie reținut este faptul că acești escroci au facut mai multe victime, dar nu toate au apelat la poliție din rușine sau poate credeau că poliția nu rezolvă nimic. Iată dovada ca poliția rezolvă cazurile și cei care au mai fost escrocați ar trebui să meargă să reclame ce au pățit.

Vă recomandăm ca atunci când sunteți victimele unei infracțiuni să treceți peste rușine, orgolii sau prejudecăți și să anunțați poliția pentru că după cum se vede și în cazul prezentat mai sus nu doar că au fost prinși infractorii care de regulă scapă, dar a fost recuperați si o parte importantă din bani ce se vor întoarce la cei păgubiți.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate