Prietenia în viziunea omului de la ţară

Nici nu intrăm bine în comuna Dămuc că ne şi întâmpină o pancartă cu un mesaj emoţionant şi foarte adevărat! „Un aforism” despre prietenie ce nu este ales la întâmplare, ci în mod intenţionat pentru a caracteriza felul de a fi al celor din Dămuc: „Un prieten adevărat este acela care crede în tine când nici tu nu mai crezi!”
În imaginea de pe pancartă sunt înfăţişaţi doi copii care se ţin de mână şi parcă soarta a făcut ca exact în momentul în care am trecut pe lângă acest afiş ce mi‑a atras atenţia, doi bătrânei se întâlniseră, au dat mâna şi ca doi prieteni de o viaţă s‑au aşezat pe parapetul de alături. Am oprit maşina şi nu m‑am putut abţine să nu îi salut şi să îi întreb ce înseamnă prietenia pentru ei? Ruşinoşi, nu au vrut să îi filmez pentru a vă arată felul de a vorbi al unor oameni trecuţi prin viaţă, dar că pot să le citez cuvintele: „Noi nu suntem oameni cu facultate pentru că părinţii noştri nu au avut posibilitatea de a ne da la şcoli, dar putem să îţi spunem că prietenia este ceea ce ai în faţă: doi oameni ce se cunosc de mici, care s‑au ajutat la nevoie şi s‑ au bucurat unul de bucuria celuilalt.” Ce poate fi mai frumos decât atât?!
Acesta este modul de a trăi al oamenilor de la ţară, un mod şi o mentalitate care îi face pe cei ce vizitează aceste locuri, să nu mai plece, eventual să se întoarcă atunci când dorul îi încearcă.

Citește și
1 Comentariu
  1. Patrice spune

    Foarte frumos scris articolul!

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate