Primăria Bicaz‑Chei : Alimentarea cu apă a comunei

Am fost în vizită la primăria din comuna Bicaz‑Chei şi am stat de vorbă cu domnul primar, Gheorghe Oniga, despre alimentarea comunei cu apă. O persoană foarte deschisă, fără reticenţe, mi‑a răspuns la întrebările privind proiectul început de primărie încă din anul 2011.
Acesta a fost posibil datorită unor fonduri guvernamentale şi va acoperi o mare parte din zona Bicaz‑Chei. Lucrările începute anul trecut au fost sistate din cauza anotimpului rece, dar vor continua anul acesta şi vor fi finalizate dacă se vor mai primi fonduri. Sursa este Pârâul Şugău, apa fiind un izvor natural ce ţâşneşte direct din muntele Hăşmaş, cu un debit destul de mare încât să fie suficient pentru a acoperi necesarul de apă pentru comună.


Staţia de epurare este gata, a fost montată deja conducta principală, de‑a lungul DN 12C, de la Cariera de calcar şi până la ieşirea spre Bicazu Ardelean şi urmează să fie demarate lucrările şi din centrul comunei spre Ivaneş (aproximativ 1,5 km).

Din loc în loc au fost montaţi hidranţi, un beneficiu în plus pentru siguranţa localnicilor, în caz de incendiu.

Alimentarea cu apă curentă este aşteptată cu nerăbdare de către bicajeni pentru că în ultimii ani aproape toată lumea are probleme din cauza secetei şi le‑ar uşura cu mult traiul. Oamenii au fost nevoiţi să îşi sape fântâni, alţii s‑au folosit de apa izvoarelor care încă nu au secat, iar pentru animale, pe timpul iernii, se foloseau de apa din pârâu.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest website folosește cookies pentru a vă îmbunătăți experiența online. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate